• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stručnjaci iz Španije držali petodnevnu obuku u DCV

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obrađene teme kao što su analiza opasnih situacija uzrokovanih spoljnim faktorima, vrste indikatora za merenje performansi bezbednosti, proaktivan pristup u nadzoru, te metodologije za procenu bezbednosti

  • 0

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije održana je interna obuka za zaposlene u Odeljenju plovidbenosti.

Tokom obuke obrađene su teme praćenja kontinuirane plovidbenosti, sistema upravljanja bezbednošću i nadzora zasnovanog na riziku u organizacijama za održavanje vazduhoplova i u organizacijama uključenim u upravljanje i nadzor kontinuirane plovidbenosti vazduhoplova, saopšteno je iz DCV.

Za pet dana (od 10. do 14. juna), gosti predavači iz Agencije za bezbednost i obezbeđivanje u civilnom vazduhoplovstvu Kraljevine Španije (Agencia Estatal de Seguridad Aérea - AESA), detaljno su obradili teme kao što su analiza opasnih situacija uzrokovanih spoljnim faktorima, vrste indikatora za merenje performansi bezbednosti, proaktivan pristup u nadzoru, te metodologije za procenu bezbednosti.

DCV "nastavlja sa kontinuiranim ulaganjem u profesionalni razvoj svojih zaposlenih kroz implementaciju savremenih praksi i metodologija u radu, čime dodatno doprinosi unapređenju bezbednosti vazdušnog saobraćaja", saopšteno je iz nacionalnog vazduholovnog regulatornog tela.

(Aero.rs)

Video: Prvenstvo Srbije u aero reli letenju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>