• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Adria tehnika dobila novog vlasnika

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pre ove akvizicije, Hartenberg je imao indirektno vlasništvo preko poljske firme Avia Prime

  • 0
Jat Tehnika zaposleni posao Foto: JAT/Dušan Atlagić

Adria Tehnika, slovenačka kompanija specijalizovana za održavanje aviona, nedavno je doživela značajnu promenu vlasništva. U junu 2024. godine, češka investiciona firma Hartenberg Holding, investiciona kompanija u suvlasništvu bivšeg češkog premijera Andreja Babiša, postala je jedini vlasnik Adria Tehnike, kompanije za održavanje aviona koja je nekada bila deo sada ugašene slovenačke nacionalne avio-kompanije.

Pre ove akvizicije, Hartenberg je imao indirektno vlasništvo preko poljske firme Avia Prime, u kojoj poseduje 72% udela. Ova transakcija deo je šire strategije Hartenberga da konsoliduje svoju poziciju u sektoru avio-servisa u centralnoj Evropi.

Promena vlasništva donela je i promene u menadžmentu, pa je Barbara Perko Brvar, ranija zamenica generalnog direktora, preuzela ulogu generalnog direktora Adria Tehnike.

Jat Tehnika zaposleni posao Foto: JAT/Dušan Atlagić

Sa 256 zaposlenih, Adria Tehnika ima dugogodišnje partnerstvo sa kompanijama Easyjet, Swissair, Air France, Lufthansa i drugim avio-kompanijama. Adria Tehnika beleži rast poslovanja od 10% u odnosu na prošlu godinu.

Pošto finansijski rezultati za 2023. godinu, nisu dostupni, poslednji podaci za 2022. kažu da je kompanija ostvarila 821.000 evra neto dobiti uz skoro 38 miliona evra prihoda od prodaje.

Jat Tehnika zaposleni posao Foto: JAT/Dušan Atlagić

Hartenbergova akvizicija Adria Tehnike je pokazatelj dinamičnog razvoja avio-industrije, koja se stalno prilagođava novim tržišnim uslovima i izazovima.

(Aero.rs)

Video: Srpski leteći vatrogasci: Više od dva miliona litara vode izbacili na požare za manje od mesec i po

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>