• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudar dva aviona u Australiji: Troje ljudi izgubilo živote u tragičnoj nesreći blizu Sidneja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očevici tvrde da su delovi dva aviona padali sa neba a da se Cessna 182 zapalila odmah nakon što se srušila

  • 0
Cessna 172, letelica avion Shutterstock/BlueBarronPhoto

Stravična nesreća dogodila se proteklog vikenda u Australiji kada su se dva aviona sudarila u vazduhu. U koliziji dve letelice je poginulo troje ljudi, a jedan od nastradalih je i iskusni pilot avio-kompanije Qantas.

Cessna 182P Skylane i Jabiru UL-450 sudarili su se tokom leta u subotu 26. oktobra kod mesta Oukdejl blizu Sidneja. Usled još uvek neutvrđenih okolnosti, dva avion su se sudarila u vazduhu i srušila su se u zemlju.

Očevici tvrde da su delovi dva aviona padali sa neba dok se Cessna 182 zapalila odmah nakon što se srušila. Olupine dva aviona udaljene su jedan kilometar, preneo je Simple Flying. Utvrđeno je da su tri osobe izgubile živote u ovoj nesreći.

U avionu Cessna 182 registracije VH-APN nalazile su se dve osobe za koje su australijske vlasti otkrile da su putovale od Cessnock (CES) do aerodroma Wollongong (WOL). Jabiru UL-450 oznake 19-4079 upravljao je jedan pilot ali njegova ruta kretanja u trenutku pisanja ove vesti još uvek nije poznata.

Australijski biro za bezbednost saobraćaja (Australian Transport Safety Bureau - ATSB) započeo je istragu kojom treba da utvrdi kako je došlo do nesreće.

Među nastradalima u ovom tragičnom događaju je i pilot avio-prevoznika Qantas - sedamdesetdvogodišnji Gary Criddle, preneo je Aero Time pozivajući se na pisanje 9News Australia. On je leteo za nacionalnu avio-kompaniju Australije 36 godina, a pre toga je pilotirao vojnim avionima u mornarici i ratnom vazduhoplovstvu.

(Aero.rs)

Video: Havaji: Izvlačenje nasukanog aviona P-8 Poseidon iz mora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>