• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drugi upisni rok na smerove u Vazduhoplovnoj akademiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

U prvom upisnom roku u Vazduhoplovna akademija primila je ukupno 15 studenata, a ostalo je još 29 nepopunjenih mesta za buduće pilote i avio mehaničare

  • 0
Piloti helikoptera H145M Salinger Igor

Vazduhoplovna akademija danas je otvorila drugi upisni rok za smerove Vazdušni saobraćaj i Vazduhoplovno mašinstvo. U prvom upisnom roku u VA je primila ukupno 15 studenata, a ostalo je još 29 nepopunjenih mesta.

Smer Vazdušni saobraćaj će primati još 13 samofinansirajućih studenata dok će na Vazduhoplovnom mašinstvu biti primljeno još 16 studenata, 6 budžetskih i 10 samofinansirajućih. Za buduće kontrolore leta u ovom upisnom roku mesta više nema - sva su popunjena u prvom.

VA navodi da prilikom prijave treba priložiti diplomu o položenom maturskom ispitu, svedočanstva svih razreda srednje škole, uverenje od MUP-a da kandidat nije osuđivan i druge dokumente. Lista neophodnih dokumenata kao i svi uslovi upisa se mogu pronaći na internet stranicama Vazduhoplovne akademije. Prijava se podnosi lično u prostorijama Vazduhoplovne akademije, 28. 8. i 29. 8. 2023.

Kandidate sa pilotskim ambicijama takođe čeka i prijemni ispit koji se sastoji od testova iz matematike, fizike ali i engleskog jezika. Najbolje rangirani kandidati će biti primljeni na jedno od 20 samofinansirajućih mesta na akademiji.

Piloti helikoptera H145M Helikopterske jedinice MUP Srbije Salinger Igor
Pilotska profesija je jedno od - kako karijera odmiče i pilot stiče iskustvo i sve odgovornije pozicije - profitabilnijih zanimanja tako da ne treba da previše iznenađuje da je obrazovanja za nju proporcionalna: u slučaju Vazduhoplovne akadamije budući piloti aviona će odvajati 18 hiljada evra po godiini studija. Oni koji se odluče da postanu piloti helikoptera će svoje školovanje platiti duplo više, odnosno 36 hiiljada evra.

Teorijska i praktična nastava obavlja se u Vršcu i Beogradu.

Vazduhoplovna akademija trenutno obučava tri profila stručnjaka: pilote helikoptera i aviona, vazduhoplovne mehaničare i kontrolore letenja. Akademija je akreditovana od strane Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) i relevantnih srpskih institucija.

(Aero.rs)

Video: Budi pilot helikoptera i postani najbolji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>