• 10

Vreme čitanja: oko 1 min.

POSLEDNJA VEST: Pojavile se fotografije pogođenog ruskog aviona Il-22M, od AWACS-a nema ni traga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Telegram kanal Fighterbomber za koji se tvrdi da je blizak ruskim bezbednosnim strukturama emitovao je fotografiju na kojoj se vidi rep aviona Il-22M izrešetan očigledno šrapnelima

  • 10
Iljusin IL-22 Foto: Shutterstock/Media_works

Iako zvaničnih potvrda i dalje nema, prolaskom vremena od sinoćnjeg incidenta o kome je Aero.rs danas pisao u kome su po svemu sudeći pogođena dva strateški važna vazduhoplova ruskog vazduhoplovstva (Воздушно-космические силы - VKS) pojavulju se nove informacije i svedočanstva o tome šta se desilo.

Telegram kanal Fighterbomber za koji se tvrdi da je blizak ruskim bezbednosnim strukturama - ili čak da iza njega stoji pripadnik ruskog vazduhoplovstva - kao dokaz za ranije objavljenu informaciju o tome da je avion-leteće komandno mesto Il-22M pogođen ali je ipak uspeo da sleti emitovao je fotografiju na kojoj se vidi rep aviona koji odgovara obliku repa Il-22M izrešetan očigledno šrapnelima što, ukoliko je snimak autentičan potvrđuje teoriju o pogodtku raketom, najverovatnije sa zemlje.

Podsetimo, radio RBC objavio je navodno audio snimak posade aviona Il-22 koji je poslao SOS poruku: "Urgentno tražimo hitnu pomoć i vatrogasnu ekipu“, javila je posada, prenosi magazin Forbs.

Drugi avion koji je juče VKS izgubila i o kome i dalje nema nikakvih vesti je AWACS (Airborne Warning and Control System) - Berijev A-50.

(Aero.rs)

Video: Letelica Putnik udruženja studenata vazduhoplovstva Beoavia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pirko

    16. januar 2024. | 08:37

    Pitanje da li je A50 pogođen, pošto se dobro zna da ukraina i "kolektivni zapad" (čitaj nato) su poznati po "istini". U svom sterilitetu fabrikuju laži i mnogostruko uveličavaju Ruske gubitke, a svoje umanjuju i više od deset puta.

  • Sasaqqqq

    16. januar 2024. | 10:56

    Prvo awacs ima ometanje raketa do zla boga jako, drugo, jedino pac3 od modernih moze da probije ometanje,trece awacs leti daleko od dometa pvo,nije lud da ulazi ucdomet,kad nema potrebe za tim...tako daa

  • Narodna pesma

    16. januar 2024. | 10:45

    ,,Biju Turci, al’ biju i Srbi”.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>