• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brazilski avioni presreli sumnjivu Cessnu: Avion se prepolovio prilikom sletanja, ispalo 400 kg kokaina

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovoj akciji avion za radarsko otkrivanje Embraer E-99 je otkrio, a dva vazduhoplova Embraer A-29 Super Tucano presreli su Cessnu 182, sa lažnom registracijom

  • 0

Pripadnici Brazilskog ratnog vazduhoplovstva (Força Aérea Brasileira, FAB) oborili su avion koji je ušao u vazdušni prostor te zemlje iz pravca Paragvaja.

U ovoj akciji dva vazduhoplova FAB Embraer A-29 Super Tucano (komercijalna oznaka EMB-312) presreli su Cessnu 182, registracije PT-CPR, navodi portal Aerotime.

Cessna 182 je prvobitno otkrivena na granici između Paragvaja i brazilske države Mato Grosso do Sul, a presretnuta je kada je ušala u brazilski vazdušni prostor bez prijavljenog plana leta.

Operacija u kojoj je učestvovao i avion za radarsko otkrivanje Embraer E-99 (AEW&C platforma na popularnom regionalnom ERJ 145) je deo Integrisanog programa za zaštitu granica, s ciljem suzbijanja nezakonitih aktivnosti u brazilskom vazdušnom prostoru, u okviru kog FAB tesno sarađuje sa agencijama za javnu bezbednost, uključujući i brazilsku Federalnu policiju (Policia Federal - PF).

Sumnjivi avion je nadgledan od strane Komande za vazduhoplovne operacije Brazila i policije. U skladu sa protokolima utvrđeno je da je registracija vazduhoplova lažna. Jedan od pilota A-29 izdao je naređenje za obavezno sletanje u Londrini, piše Aerotime.

Međutim, sumnjivi avion nije postupio po naredbi, te je na kraju pokušao sa sleti na zemljani pistu blizu Santa Kruza do Rio Pardo, u državi Sao Paulo, u 11:10 po lokalnom vremenu ali je tom prilikom očigledno došlo do udesa i loma letilice

Od tog trenutka federalna policija je preuzela kontrolu, pritvorila posadu i zaplenila sumnjiv teret, koji je uključivao i nekih, kako se navodi, 400 kg kokaina.

(Aero.rs)

Video: Tandem skok padobranom u Paraćinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>