• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grčka low-cost kompanija poleće iz Tuzle: Lumiwings otvara šest linija ka Evropi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uspostavu linija sa tuzlanskog aerodroma prijavile se dve kompanije Air Montenegro i Lumiwings koji je cenovno bio prihvatljiviji

  • 0

Lumiwings Salinger Igor
Grčka avio-kompanija Lumiwings (L9) planira da tokom zimske sezone uspostavi šest linija iz Tuzle, da bi se tokom letnje sezone taj broj popeo na deset.

Ovo je odlučeno nakon što je završen javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uspostavu aviolinija sa Međunarodnog aerodroma Tuzla (TZL), javljaju mediji u Bosni i Hercegovini a prenosi Aviopress.

Poziv je istekao u petak, a pored Lumiwingsa, javila se i kompanija Air Montenegro (4O), ali je njihova ponuda bila previsoka, prenose Nezavisne novine.

Kompanija Lumiwings je osnovana 2015. godine u Atini, dok letove sa svoja dva aviona (Embraer ERJ-190 i Boeing 737-300) obavlja iz Italije gde ima pet otvorenih celogodišnjih linija.

U Tuzli je planirano baziranje jednog aviona i letovi ka Švedskoj, Danskoj, Holandiji, Nemačkoj i moguće Turskoj.

Međunarodni aerodrom Tuzla ima odobrenje za letove za Istanbul tri puta nedeljno, ali je odobrenje naslovljeno na Air Montenegro, pa će morati da dođe do promene "papirologije" da bi tu liniju preuzeo Lumiwings.

Cene karata očekuje se da budu na nivou na kom su trenutno cene karata kompanije Wizz Air za evropske destinacije, javljaju Depo portal.

(Aero.rs)

Video: Challenge Air Boeing 747 Cargo Jumbo jet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>