• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olujno nevreme u nedelju zatvorilo aerodrom Dablin: Više od 150 otkazanih letova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meteorološka služba Irske izdala ozbiljna upozorenja, čitava zemlja bila pod narandžastim i crvenim meteo alarmom, saobraćaj u potpunom kolapsu

  • 0
Dublin Airport aerodrom Foto: Thomas Nugent/geograph.ie

Olujno nevreme koje je zahvatilo aerodrom Dablin (DUB) u Irskoj tokom nedelje napravilo je haos u vazdušnom saobraćaju. Zbog oluje Iša otkazan je veliki broj letova drugog dana vikenda.

Zbog ovog nevremena, otkazano ukupno 166 letova, a 36 aviona je preusmereno na alternativne aerodrome, izveštava Dublin Live.

Met Eireann - irska nacionalna meteorološka služba izdala je tzv. narandžasto upozorenje za veći deo zemlje, dok su delovi zapada i severozapada bili pod crvenim upozorenjem, koje označava opasnost za ljude, imovinu i aktivnosti.

Iako je oluja oslabila u ponedeljak pre podne, nevolje putnika sa aerodroma Dablin nisu završene: zbog loših vremenskih uslova koji su uzrokovali pomeranja u saobraćaju, u ponedeljak pre podne je saopšteno da je 29 letova otkazano, od toga 16 dolazaka i 13 poletanja. 

Prve informacije koje su u nedelju objavljene govorile su o 58 otkazanih sletanja i 56 poletanja, sa 36 letova koji su preusmereni na druge aerodrome. Ovo su brojke koje je objavio irski portal Breaking News.

Oluja Isha uzrokovala je probleme i na aerodromu Kork (ORK), zbog čega su avioni jedno vreme preusmeravali ka aerodromu Shannon (SNN).

Nisko-tarifna avio-kompanija Ryanair (FR) koja "nosi" najveći broj letova iz Dablina, izdala je upozorenje putnicima da zbog loših vremesnkih uslova u Irskoj može doći do pomeranja u rasporedu letenja.

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Nikola Tesla Beograd: Noćne operacije Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>