• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Holandski turisti izbegavaju aerodrom Schiphol: Takse za putnike skoro 30 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za putovanje iz Holandije u Tursku može se uštedeti i do 25 odsto ukoliko se leti sa aerodoma u Dizeldorfu, do kog dolazite za nešto više od dva sata vozom

  • 0
Amsterdam Airport Schiphol Aerodrom Shiphol Shutterstock

Holandski turisti sve više izbegavaju aerodrom Schiphol (AMS) u blizini Amsterdama i odlučuju se za aerodrome izvan Holandije zbog visokih taksi od gotovo 30 evra koje se primenjuju u celoj zemlji, saopštile su holandske turističke agencije.

Ako putujete porodično i za svakog člana platite po 30 evra takse, to ćete itekako osetiti u budžetu predviđenom za putovanja.

KLM Boeing 787 Dreamliner Foto: Shutterstock/Fasttailwind
Zbog visokih aerodromskih taksi u Holandiji, avionske karte su jeftinije, na primer, u Dizeldorfu (DUS) i Kelnu (CGN) u Nemačkoj, kao i u Briselu (BRU) u Belgiji, objavio je NL Tajms.Turističke agencije navode da je Schiphol takođe postao skuplji za avio-kompanije jer je povećao naknade za više od 40 odsto.

Prema podacima agencija, više Holanđana je za prvomajske praznike rezervisalo letove sa inostranih nego sa holandskih aerodroma.

Tako je na primer 33 odsto rezervacija izvršeno za letove sa aerodroma u Dizeldorfu, a 30 odsto rezervacija izvršeno je za letove sa Schiphola.

Iako aerodrom kraj glavnog grada Holandije ima raznih pogodnosti (leti se na 305 destinacija, u 2023. je opslužio 61,9 miliona putnika, 112 avio-kompanija sa skoro 442 hiljade letova), Schiphol je sve manje popularan. 

Prema podacima turističkih agencija, za putovanje iz Holandije u Tursku može se uštedeti i do 25 odsto ukoliko se leti sa aerodoma u Dizeldorfu. Između Amsterdama i Dizeldorfa saobraća ekspres-voz kojim možete stići na odredište za tek nešto više od dva sata.

Samo sedam odsto Holanđana putovalo je preko aerodroma u inostranstvu 2022. godine, a sada ih sa aerodroma u inostrantsvu putuje 21 odsto.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Pariz Šarl de Gol aerodrom (CDG)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>