• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Aerodrom Zagreb u letnjoj sezoni: Letovi ka 66 destinacija, od Seula do Toronta

Vreme čitanja: oko 3 min.

hrvatski nacionalni avio-prevoznik u Zagrebu ima najveći udeo u saobraćaju u poređenju sa svim drugim avio-prevoznicima

  • 0
MZLZ Josip Škof/MZLZ

Zagrebački aerodrom očekuje nastavak povećanja saobraćaja na osnovu najava novih linija i uvećanja kapaciteta na postojećim avio-rutama, saopšteno je danas iz Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman (ZAG).

Croatia Airlines (OU) u letnjem redu letenja otvara tri nove linije iz Zagreba: Stokholm, Berlin i Tiranu. Linije za Stokholm i Berlin počinju saobraćati 20. i 21. maja tri puta nedeljno, dok se pokretanje linije za Tiranu planira za 14. jun i to dva puta nedeljno. Sasvim očekivanom hrvatski nacionalni avio-prevoznik u Zagrebu ima najveći udeo u saobraćaju u poređenju sa svim drugim avio-prevoznicima i u letnjem redu letenja direktno će povezivati Zagreb sa ukupno 5 domaćih i 18 međunarodnih destinacija.

Croatia Airlines Salinger Igor
Ryanair (FR) je za letnji red letenja u 2024. godini najavio otvaranje 5 novih linija iz Zagreba za Alicante, Đironu i Palma de Majorku u Španiji, Marsej u Francuskoj i Pizu u Italiji. Sve pomenute operacije Ryanair počinje već sa početkom letnjeg reda letenja, od 31. marta i letiće 2 puta nedeljno. Ryanair planira ukupno 20 nedeljnih letova iz Zagreba tokom 2024. godine.

Španski nacionalni prevoznik Iberia (IB) je najavio nastavak letenja između Zagreba i Madrida već krajem marta ove godine sa najavom povećanja kapaciteta za više od 50% u poređenju sa 2023. godinom. Niz drugih avio-kompanija je najavio povećanje kapaciteta u Zagrebu.

Turkish Airlines (TK) planira povećanje od 4 nedeljna leta između Zagreba i Istanbula, čime će dva glavna grada povezivati 18 puta nedeljno, dva puta dnevno, a određenim danima i do tri puta dnevno.

Air France CDG Salinger Igor
Holandski KLM (KL) će leteti između Zagreba i Amsterdama sa većim avionima, a francuski i nemački nacionalni prevoznici Air France (AF) i Lufthansa (LH) planiraju značajno povećanje broja nedeljnih letova između Zagreba i Pariza, odnosno Minhena.

Zagreb takođe očekuje povećanje broja letova do Dubaija i Dohe. FlyDubai (FZ) je najavio svakodnevne letove na liniji Zagreb-Dubai što je povećanje od 2 nedeljna leta, dok katarski nacionalni prevoznik Qatar Airways (QR) od samog početka letnjeg reda letenja planira operacije od 10 nedeljnih letova na liniji za Dohu, što je rast od 3 nedeljna leta u poređenju sa prvim delom letnje sezone 2023.

flyDubai Salinger Igor
Povratak direktnih linija za Seul Nakon petogodišnje pauze, Zagreb će ponovno biti povezan direktnom linijom sa Seulom. Reč je o novom avio-prevozniku iz Južne Koreje, T'way Air (TW). Potrebno je istaći kako je upravo Zagreb prva linija T’Way Aira u Evropi. T'Way Air će povezivati Seul - Zagreb 3 puta nedeljno, od 16. maja do 26. oktobra i to avionima tipa Airbus A330-300 ukupnog kapaciteta od 347 sedišta.

Kanadski prevoznik Air Transat (TS) najavio je raniji početak operacija i dodatnu rotaciju na nedeljnoj bazi u poređenju sa 2023. godinom. Zagreb i Toronto će biti povezani direktnom linijom od početka maja do početka oktobra, a u samom vrhuncu sezone linija će leteti čak 4 puta nedeljno na avionima tipa Airbus A330-200 ukupnog kapaciteta od 345 sedišta.

Ukupno, očekuje se kako će Zagreb u 2024. biti povezan 66 destinacija: 6 u domaćem i 60 u međunarodnom saobraćaju.

Tokom letnje sezone u 2024. ukupno 20 avio-prevoznika će leteti po redovnom redu letenja. To su: Aegean (A3), Air France (AF), Air Serbia (JU), Air Transat (TS), Austrian Airlines (OS), British Airways (BA), Croatia Airlines (OU), Eurowings (EW), FlyDubai (FZ), Iberia (IB), KLM (KL), LOT (LO), Lufthansa (LH), Norwegian Air (DY), Pegasus Airlines (PC), Qatar Airways (QR), Ryanair (FR), Trade Air (C3), Turkish Airlines (TK) i T’way Air (TW).

(MZLZ/Aero.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>