• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tvrde da im isporučuju falične avione: Ryanair vrši dodatne inspekcije Boeing letelica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mada Boeing trenutno ulaže napore da poboljša kvalitet proizvodnje, trenutna situacija loše se odražava na imidž brenda. Ryanair je jedan od mnogih korisnika B737 MAX čije isporuke kasne

  • 0
Ryanair Boeing 737 MAX Foto: Shutterstock

Više nije tajna da Boeing ima ozbiljnih problema kada je u pitanju proizvodnja i kontrola kvaliteta aviona. Poverenje u američku firmu je poljuljano, a čini se da Boeingu ne veruje ni jedan od njegovih najvećih mušterija - Ryanair.

Generalni direktor Ryanair Grupe Majkl O'Liri nedavno je izjavio da avio-kompanija vrši dodatne inspekcije na novoisporučenim Boeing 737 MAX letelicama, prenosi Simple Flying pozivajući se na CNN. On navodi da mehaničari Ryanaira u Irskoj vrše dvodnevni pregled svih novih aviona pre nego što isti uđu u komercijalni saobraćaj.

Ryanair Boeing 737 MAX Foto: Shutterstock
Razloga za dodatne provere svakako ima. Prvi čovek Ryanaira je izjavio da je tim inženjera jednom prilikom pronašao francuski ključ ispod poda aviona kao i da je jedna letelica bila isporučena bez ručki na sedištima.

Majkl O'Liri je pored mnogih kritika uputio i jednu pohvalu za Boeing. Prema njegovim rečima, niskotarifnoj avio-kompaniji je u periodu od oktobra do decembra 2023. godine isporučeno dvanaest Boeing 737 MAX koji predstavljaju do sada najkvalitetniju seriju aviona.

Ryanair boeing 737 max Shutterstock

Mada Boeing trenutno ulaže napore da poboljša kvalitet proizvodnje, trenutna situacija loše se odražava na kupce njegovih aviona. Ryanair je jedan od mnogih korisnika B737 MAX čije isporuke kasne.

O’Liri je krajem prošle godine izjavio da je po prvobitnom planu 57 aviona trebalo da se pridruži floti do aprila 2024. godine, ali da su isporuke odložene do juna. Nakon incidenta na letu AS1282 i ograničenja obima proizvodnje aviona nametnute od strane Savezne uprave za civilno vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration - FAA), dinamika isporuka aviona čini se još neizvesnijom.

Ryanair u svojoj floti ima 299 aviona od čega je njih 91 tipa Boeing 737 MAX 8. U sklopu flote Ryanair Grupe, koju čine i Buzz, Lauda Europe, Malta Air i druge, nalazi se 585 letelica, a njih 147 pripada MAX porodici aviona, pokazuju podaci servisa Planespotters.

(Aero.rs)

Video: Povratak supersoničnih putovanja: XB-1 otvara put ka brzinama kakve nismo imali od Konkorda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>