• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dubai dobija najveći aerodrom na svetu: Moći će da opsluži 260 miliona putnika godišnje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za izgradnju novog terminala odobreno 128 milijardi dirhama (32 milijarde evra): Po završetku radova DWC će biti najveći aerodrom na svetu, sa pet pisti i 400 izlaza

  • 1
Dubai World Central Foto: media.dubaiairports.ae

Međunarodni aerodrom Dubai World Central Al Maktoum (DWC), smešten 37 kilometara od centra Dubaija postaće najveći aerodrom na svetu.

Šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum, potpredsednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaia, odobrio je dizajn novog putničkog terminala na ovom međunarodnom aerodromu.

Za izgradnju novog terminala biće izdvojeno 128 milijardi dirhama (32 milijarde evra). Novi terminal će omogućiti aerodromu da godišnje obradi 260 miliona putnika.

"Danas smo odobrili dizajn novog putničkog terminala na Međunarodnom aerodromu Al Maktoum i započinjemo izgradnju zgrade po ceni od 128 milijardi dirhama kao deo strategije Dubai Aviation Corporation", saopštio je vladar Dubaija, objavio je portal Dubai News.

Ovu vest odmah je preneta na svim zvaničnim nalozima Emirata na društvenim mrežama, uključujući i X, nekadašnji Twitter.

Kada svi radovi budu završeni, Međunarodni aerodrom Al Maktoum postaće najveća vazdušna luka na svetu: imaće pet pisti i čak 400 izlaza (gejtova).  Tada će i svi međunarodni letovi sa aerodroma Dubai (DXB) biti prebačeni na DWC.

Odobrenje koje je danas dao Šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum  "dodatno učvršćuje poziciju Dubaija kao vodećeg vazdušnog čvorišta na svetskoj sceni", rekao je generalni direktor Dubai Airportsa, Pol Grifits.

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • angie

    29. april 2024. | 12:31

    Nisam ni sumnjala da će to biti kad se završi najveći aerodrom na svetu. Nadam se da ćemo mi iz Srbije imati više organizovanih charter letova za grupe ka Dubaiju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>