Slovenija ne odustaje: Raspisan novi javni poziv za subvencionisanje novih linija iz Ljubljane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uslovi i odredbe su ostali nepromenjeni i šesti put. Država će pokriti 50% troškova prevoznika na Aerodromu Ljubljana, a mogu učestvovati samo kompanije iz Evrope

Shutterstock

Slovenija je raspisala šesti javni poziv avio-kompanijama za uvođenje novih ruta u zemlju u zamenu za subvencije, manje od dve nedelje nakon što prethodni tender nije privukao nikakvo interesovanje.

Uslovi i odredbe ostali su nepromenjeni i šesti put. Država će pokriti 50% troškova aerodromskih taksi na novoj ruti. Samo avio-kompanije registrovane i sa sedištem u Evropskom zajedničkom vazduhoplovnom području (ECAA) imaju pravo na subvencije.

Evropsko zajedničko vazduhoplovno područje sastoji se od država koje su deo Evropske unije, kao i Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Kosova, Albanije, Islanda i Norveške.

Salinger Igor

Vlada Slovenije primarno cilja na uvođenje letova iz Beča, Kopenhagena, Madrida, Praga, Berlina, Rima, Stokholma, Osla, Barselone i Lisabona, iako su sve destinacije unutar ECAA prihvatljive, javlja Ex-Yu Aviation.

Zainteresovani prevoznici imaju rok do 27. oktobra da podnesu svoje prijave. Njihovo otvaranje neće biti javno i obaviće ga Komisija za dodelu pomoći u roku od petnaest dana nakon isteka roka za podnošenje prijava, dok rezultati moraju biti objavljeni u roku od trideset dana od isteka roka.

(Aero.rs)