Gde ćete ubuduće moći da letite sa aerodroma u Mostaru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema sporazumu, kompanija će imati letove do osam odredišta, uključujući Štutgart, Bari, Napulj, Kataniju i Palermo

SkyAlps i Aerodrom Mostar potpisali su sporazum prema kojem će italijanski regionalni prevoznik imati bazu za jedan od svojih Dash 8 aviona na ovom aerodromu i pokrenuti nekoliko novih ruta.

Ovo partnerstvo uspostavljeno je nakon ponude SkyAlpsa na konkursu osmišljenom za privlačenje prevoznika davanjem subvencija za stacioniranje aviona u gradu.

Ovo je bilo i očekivano jer je direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel još prošle godine najavio da će aviokompanija uspostaviti bazu 2025. godine, o čemu je portal Aero.rs među prvima pisao.

Foto: Tanjug/Tanjug video

SkyAlps trenutno ima sezonske letne letove za Mostar iz Rima, Minhena i Verone.

Prema sporazumu, kompanija će imati letove do osam odredišta, uključujući Štutgart, Bari, Napulj, Kataniju i Palermo, uz zadržavanje linija za Rim i Minhen, dok će Verona biti zamenjena drugom linijom, koja tek treba biti odabrana.

Naglasak na italijansko tržište dolazi jer Italijani čine najveći deo posetilaca Mostara, prvenstveno kao verski hodočasnici koji idu ka Međugorju, podseća portal Mostar Live. Aerodrom Mostar ima i avio-linije ka Beogradu (Air Serbia) i Zagrebu (Croatia Airlines).

(Aero.rs)