Vazdušna evakuacija: Specijalni let ASL9071 sa srpskim državljanima poleteo iz Tel Aviva ka Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sletanje na beogradski aerodrom se očekuje oko 01:30 posle ponoći

Flightradar24.com
Repartrijacioni let nacionalnog avio prevoznika Air Serbia poleteo je u 23:40 (22:40 po beogradskom vremenu) iz Tel Aviva kao Beogradu i uputio se  ka Srbiji. Sletanje se očekuje oko 01:30 posle ponoći, polse pređenih 1900 kilometara.

Kao što je Aero.rs danas javio, za let je određen je avion Airbus A319 (YU-APF). Let u dolasku vodi se pod oznakom JU9071. Ovaj avion može da preveze do 144 putnika - zavisno od toga da li ima biznis klasu ili ne.

Prema informacijama koje dolaze iz Izraela, čini se da je popunjen do poslednjem mesta - zavisno od izvora, radi se od 132, preko "oko 140" do maksimalnih 144 državljana Srbije koji čekaju na povratak.

U Tel Aviv je otputovao i šef kabineta ministra spoljnih poslova Nikola Nedeljković, kako bi pomogao u evakuaciji državljana Srbije koji se od juče nalaze na aerodromu u Tel Avivu.

Prvi repatrijacioni let iz Izraela od početka najnovijeg oružanog sukoba obavljen je danas pre podne.

Salinger Igor

Mnoge aviokompanije su otkazale letove ka Tel Avivu. Već u subotu pre podne 16% letova je otkazano ka Ben Gurion aerodromu, a 23% je kasnilo. Nemačka Lufthansa je drastično smanjila broj letova, kako je Telegraf.rs već pisao.

Najnoviji podaci iz Izraela pokazuju da su neke ili sve svoje letove otkazale i španska Iberia, British Airways, Virgin Atlantic, grčki Aegean, Austrian Airlines, holandski KLM, Air France, italijanski ITA Aiways, američki United Airlines, čak i teretni DHL

Air Serbia je najavila da će nastaviti da obavlja svoje redovne letove između Beograda i Tel Aviva obaviti repatrijacioni let iz Tel Aviva, u skladu sa planiranim redom letenja.

(Aero.rs)