Ponovo problem na letu Alaska Airlinesa: Nije otpao panel ali se osetio čudan miris u kabini

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ono što je opisano kao neobičan miris u avionu Boeing 737 Alaska Airlines naterao je pilote da spuste avion sa 10.000 metara

Foto: Shutterstock

Kažu koga zmija ujede taj se i guštera boji. Sve strage o veoma ozbiljnom incidentu kada je otpao tokom leta panel sa oplate trupe aviona Boeoing 737 MAX nisu još ni završene, a još jedan Boeing 737 avio-kompanije Alaska Airlines (AS) morao je hitno da se vrati na aerodrom nakon što je u putničkoj kabini primećen "čudan miris".

Avion registracije N524AS je u sredu 6. marta leteo na liniji Portland (PDX) - Feniks (PHX). Boeing 737-800 je poleteo uveče iz Portlanda ali se nakon dostizanja visine od oko 10.600 okrenuo i leteo ka početnom aerodromu.

Razlog preusmeravanja avion bio je neobičan miris koji se osećao u putničkoj kabini aviona. Posada Alaska Airlinesa je iz sigurnosnih razloga okrenula letelicu i zaputila se nazad u Portland. Vazduhoplov je bezbedno sleteo na početni aerodrom oko 80 minuta nakon poletanja sa istog.

Foto: FlightRadar24

Zvaničnici areodroma u Portlandu rekli su da su putnici i posada osetili čudan miris tokom leta, prenela je KATU-TV. Portparol aerodroma Melani Rozales rekla je da je sedam osoba, među kojima su i članovi kabinskog osoblja, zatražilo medicinsku pomoć, ali niko nije hospitalizovan.

Aerodromski vatrogasci u Portlandu su nakon sletanja Boeinga 737 pokušali su da utvrde šta je bio uzrok mirisa, ali to nisu mogli da ustanove, dodala je Rozales.

Foto: Shutterstock
Iz Alaska Airlines poručuju da je posada na leta AS646 poštovala sve bezbednosne procedure, proglasila vanrednu situaciju i bezbedno prizemljila avion, preneo je AP.

"Putnici su izašli iz aviona i ukrcali se u drugu avion za let ka Feniksu. Avion pregledaju naši tehničari. Izvinjavamo se za neprijatnost", navodi avio-kompanija.

N524AS je 15 godina star Boeing 737-800 koji je kao nov isporučen Alaska Airlinesu 2009. godine, pokazuju podaci servisa Planespotters.

Foto: Shutterstock

Alaska Airlines i Boeing avioni se od početka godine nalze u žiži javnosti nakon što se panel za okvir vrata odvojio od trupa aviona B737 MAX. Američke vlasti su u međuvremenu započele istragu povodom incidenta dok Boeing uvodi, kako sam tvrdi, opsežne promene u samoj kompaniji.

(Aero.rs/Tanjug)