Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar na beogradskom aerodromu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prince Aviation je primer kako srpska avijacija može dostići globalne standarde, donoseći inovacije i luksuzne usluge na domaće tržište

Foto: Nikola Tomić

Prince Aviation, prvi privatni bizjet operater u Srbiji, obeležio je važan trenutak u svojoj istoriji otvaranjem najnovijeg i tehnološki najnaprednijeg hangara na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla". Ovaj događaj, koji se održava večeras u 20 časova, predstavlja veliki iskorak za srpsku avijaciju, jer je ovo prvi novoizgrađeni hangar na aerodromu u poslednjih skoro 40 godina.

Novi hangar prostire se na 3.600 kvadratnih metara, od kojih hangar zauzima 3.000 kvadratatnih metara a 600 kvadrata je namenjeno za radionice i kancelarije.

Foto: Nikola Tomić

Vodeći servisni centar u regionu

Sa 34 godine postojanja i 18 godina iskustva u održavanju aviona vodećih svetskih proizvođača kao što su Textron i Dassault, Prince Aviation dodatno jača svoju poziciju u avio-industriji. Novi hangar će omogućiti održavanje različitih tipova aviona uz tehničku podršku najvećih svetskih proizvođača. Opremljen najmodernijom tehnologijom, novi hangar će smanjiti vreme boravka aviona na tehničkom održavanju.

Pored servisa, novi objekat ima važnu ulogu u obrazovanju budućih stručnjaka kroz sistem dualnog obrazovanja, što će doprineti razvoju domaće avijacije.

Svetski partneri

Prince Aviation već godinama sarađuje sa najvećim imenima u avio-industriji, uključujući Cessna/Textron Aviation, Pratt & Whitney, Collins i Garmin. Posle otvaranja ovog modernog objekta, očekuje se proširenje saradnje i sa kompanijama poput Dassault Aviation. Samo prošle godine, servisirano je preko 80 aviona iz cele Evrope, što potvrđuje međunarodnu reputaciju Prince tehnike.

Svečano otvaranje

Na ceremoniji otvaranja predstavljena su dva aviona iz flote Prince Aviation-a: Cessna Citation Latitude i Dassault Falcon 2000LXS, a događaj je okupio brojne ugledne goste i predstavnike prestižnih avio-kompanija.

Prince Aviation je osnovan 1990. godine i ubrzo je postao lider u privatnom i poslovnom letenju u Srbiji. Sa bogatom istorijom i saradnjom sa poznatim imenima iz sveta avijacije, kompanija danas pruža usluge čarter letova, školu letenja i održavanje aviona.

(Aero.rs)

Teme