Air Serbia i China Southern Airlines potpisale memorandum o razumevanju

Vreme čitanja: oko 2 min.

U želji da svojim putnicima ponude što kvalitetnije, konkurentnije i isplativije usluge, srpska i kineska nacionalna avio-kompanija istražuju mogućnosti dalje komercijalne saradnje koja bi mogla da dovede i do zajedničkog ulaganja

Foto: Air Serbia

Air Srbija i nacionalna avio-kompanija Narodne Republike Kine, China Southern Airlines, dogovorili su dalje unapređenje komercijalne saradnje. Tim povodom su direktor za komercijalu i strategiju Air Srbije Boško Rupić i generalni direktor komercijalnog upravnog odbora kompanije Čajna Sautern, Vang Džen, u Beogradu potpisali Memorandum o razumevanju. U okviru Memoranduma o razumevanju, kompanije će pregovarati o jačanju saradnje u raznim oblastima, a koje se odnose, između ostalog, na kod-šer partnerstvo, kargo operacije, usluge zemaljskog opsluživanja, MRO usluge (održavanja, popravke i remonta), ketering, opcije saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama i drugo.

U želji da svojim putnicima ponude što kvalitetnije, konkurentnije i isplativije usluge, srpska i kineska nacionalna avio-kompanija istražuju mogućnosti dalje komercijalne saradnje koja bi mogla da dovede i do zajedničkog ulaganja.

„Strateški planovi Air Srbije usko su povezani sa razvojem saobraćaja sa Narodnom Republikom Kinom. Već skoro dve godine uspešno letimo do Tjenđina, 30. septembra po prvi put uvodimo direktnu avio-liniju između Beograda i Guangdžoua, a krajem 2024. godine planiramo da poletimo za Šangaj. Memorandum o razumevanju koji smo potpisali potpisali sa avio-kompanijom Čajna Sauternpredstavlja važan korak u unapređenju odnosa između naših kompanija, ali i država. Uz proširenje komercijalne saradnje kojom obezbeđujemo još bolju povezanost Srbije i Kine, a putnicima otvaramo nove mogućnosti, razmatramo i zajednička ulaganja. Prilike su pred nama i mi ćemo se truditi da ih pametno iskoristimo“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Srbije.

Foto: Air Serbia

China Southern Airlines je nedavno pokrenula novu avio-liniju iz Guangdžoua do Beograda, što će značajno unaprediti povezanost Kine i zemalja koje učestvuju u inicijativi ,,Pojas i put”. Potpisivanje ovog Memoranduma o razumevanju predstavlja ključni korak u posvećenosti China Southern inicijativi ,,Pojas i put”, kao i novu polaznu tačku za saradnju sa Air Srbijom. U budućnosti, China Southern i Air Srbija će blisko sarađivati kako bi putnicima pružili besprekorno i izuzetno korisničko iskustvo“, rekao je Han Venšeng, predsednik China Southern Airlines holding kompanije.

Air Srbija i China Southern su do sada sarađivale po osnovu interlajn saradnje u formi takozvanog specijalnog proratnog ugovora kojim su omogućene dodatne opcije putovanja za putnike između Beograda i Guangdžoua preko zajedničkih tačaka iz saobraćajnih mreža dva prevozioca. Uvođenjem direktnih letova između prestonice Srbije i grada Guangdžou u Narodnoj Republici Kini, otvoriće se dodatne mogućnosti značajnog unapređenja pomenute saradnje u vidu dodatnih tačaka širom saobraćajnih mreža dve avio-kompanije, a preko Guangdžoua i Beograda.

(Aero.rs)