Croatia Airlines: Kozmetičke promene u redu letenja, skoro milion sedišta u prodaji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok će hrvatska nacionalna avio-kompanija zadržati isti broj letova i destinacija iz svoje baze u Zagrebu, modifikovaće nekoliko ruta sa aerodroma koji se nalaze duž obale Jadranskog mora

Croatia Airlines će napraviti manje izmene u svojoj mreži za zimsku sezonu 2024/2025, koja počinje 27. oktobra i završava se 29. marta 2025. godine.

Dok će avio-kompanija zadržati isti broj letova i destinacija iz svoje baze u Zagrebu, modifikovaće nekoliko ruta sa aerodroma koji se nalaze duž obale Jadranskog mora.

Za razliku od prethodne zime, Croatia Airlines neće imati letove između Pule i Ciriha ove sezone, koji su se ranije održavali dva puta nedeljno. S druge strane, dvonedeljni letovi između Dubrovnika i Frankfurta sada su zakazani za celu zimu, za razliku od prošle godine, kada su bili obustavljeni od 15. januara do 1. marta, navodi EX-YU Aviation.

Shutterstock

Trenutno, Croatia Airlines planira da obavi 9.261 redovni let tokom nešto duže zimske sezone 2024/25, što predstavlja povećanje od 1,4% u odnosu na prošlu zimu.

Ukupno ima 999.372 sedišta u prodaji za ovu sezonu. Očekuje se isporuka drugog aviona Airbus A220-300 do kraja godine, koji još nije uključen u raspored aviokompanije, što bi moglo dovesti do određenih promena u mreži i kapacitetima.

Shutterstock

Croatia Airlines će iz svoje baze u Zagrebu održavati letove ka deset međunarodnih destinacija, tri regionalne, kao i četiri domaće rute:

U međunarodnom saobraćaju avioni ove kompanije leteće ka aerodromima: Amsterdam (7), Brisel (11), Kopenhagen (7), Frankfurt (21), London Hitrou (4). Minhen (14), Pariz (7), Rim (7), Beč (14) i Cirih (14). Vazduhoplovi Croatia Airlinesa će iz Zagreba leteti i za Mostar (3), Sarajevo (14) i Skoplje (11). Što se tiče domaćeg saobraćaja sa aerodroma Franjo Tuđman u Zagrebu, avioni će leteti ka Dubrovniku (22), Puli (6), Splitu (23-24) i Zadru (6).

Salinger Igor

Kada se govori o letovima sa aerodroma Split, do 5. januara jednom nedeljno leteće se za Amsterdam i London - Hitrou. Tu će tokom cele sezone biti i letovi za Frankfurt (7), Minhen (7) i Rim (7), Cirih (2) i Zagreb (23-24).

Iz Dubrovnika, Croatia Airlines će održavati dve rute. Pored 22 nedeljna leta za Zagreb, biće održavana i dva nedeljna leta za Frankfurt tokom cele zime.

Salinger Igor

Iz Osijeka će kompanija nastaviti sa dva nedeljna leta za Minhen, kao i prošle zime, dok Pula gubi međunarodnu vezu sa Cirihom, ali će zadržati domaće letove za Zagreb i Zadar.

Kompanija će održavati dva nedeljna leta između Rijeke i Minhena, kao i prethodne zime. Zadar će takođe imati dva nedeljna leta za Minhen do 13. januara, uz domaće letove za Pulu i Zagreb.

(Aero.rs)