Posvađala se posada Airbus A330: Kapetan nije hteo da pusti pilotkinju u kokpit tokom leta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon glasnog lupanja o vrata u pokušaju da uđe nazad u kokpit, pilotkinji su u pomoć pritekle kolege iz kabinskog osoblja

Foto: Shutterstock

Posada Airbus A330 avio-kompanije SriLankan Airlines posvađala se na letu između Australije i Šri Lanke. Kapetan aviona zaključao je kokpit kako kopilotkinja ne bi mogla da uđe zbog čega su drugi članovi posade morali  da intervenišu.

Nesvakidašnji incident dogodio se 21. septembra na letu UL607 između Sidneja (SYD) i aerodroma Bandaranaike International (CMB) u gradu Kolombo. Pred kraj jedanaestosatnog leta od Australije do Šri Lanke pilotkinja je odlučila da ode do toaleta što se navodno nije dopalo njenom kolegi kapetanu.

Foto: Shutterstock

Prilikom odlaska u toalet ona nije pronašla drugog člana posade koji bi se nalazio u kokpitu dok je bila odsutna što je razbesnelo kapetana SriLankan Airlines, preneo je Aero Time pozivajući se na tekst Gulf News. Pri povratku iz toaleta, pilotkinja je pokušala da uđe nazad u kokpit ali bez uspeha.

Kapetan aviona je zaključao kabinu Airbus A330.

Nakon glasnog lupanja o vrata u pokušaju da uđe nazad u kokpit, pilotkinji su u pomoć pritekle kolege iz kabinskog osoblja. Koristeći interni komunikacioni sistem aviona, kabinsko osoblje je uspelo da ubedi pilota da pusti svoju koleginicu nazad u kokpit.

Shutterstock

On je otključao kabinu a zavađana letačka posada je bezbedno prizemljila avion. Šrilankanska Uprava za civilno vazduhoplovstvo (Civil Aviation Authority - CAA) započela je istragu kojom treba da se utvrde sve okolnosti ovog incidenta, piše Aero Time.

Kapetan koji se zaključao u kabini privremeno je "prizemljen", odnosno trenutno ne upravlja avionima SriLankan Airlines.

(Aero.rs)