Najavljeni direktni letovi između Beograda i Tokija: Poleće li Air Serbia ka Zemlji izlazećeg sunca?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Formalne najave Air Serbia o pokretanju letova ka Japanu još uvek nema ali je poznato da je avio-kompanija zainteresovana za ekspanziju u ovoj zemlji

Salinger Igor

Avio-kompanija Air Serbia mogla bi uskoro da pokrene direktne letove za Japan. Nakon ekspanzije mreže letova u Severnoj Americi i Kini, jedna od narednih destinacija Air Serbia će prema najavama državnog vrha biti u Zemlji izlazećeg sunca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će srpska nacionalna avio-kompanija u narednih šest meseci uspostaviti direktan let na liniji Beograd - Tokio i istakao da je povezivanje sa Japanom od najvećeg značaja za Srbiju.

''Mi ćemo dati sve od sebe da uspostavimo ovu liniju u narednih šest meseci'', rekao je Aleksandar Vučić na Poslovnom forumu Srbija - Japan.

Salinger Igor

Formalne najave Air Serbia o pokretanju letova ka Japanu još uvek nema ali je poznato da je avio-kompanija zainteresovana za ekspanziju u ovoj zemlji. Air Serbia je ranije najavila da nakon širenja svoje mreže u Kini i Severnoj Americi, vidi potencijal u uspostavljanju letova za Japan i Južnu Koreji.

Prevoznik iz Beograda nedavno je izabarao generalnog agenta prodaje (GSA - General Sales Agent) u Japanu, o čemu je Aero.rs detaljnije pisao.

Salinger Igor

Avio-kompanija je takođe realizovala i čarter let između Beograda (BEG) i aerodroma Tokio Narita (NRT). To je ujedno bio i najduži let koji je Air Serbia obavila u svojoj istoriji, a na ovoj liniji saobraćao je Airbus A330 (YU-ARC) „Mihajlo Pupin“

Osim Istanbula, ni jedan grad na Balkanskom poluostrvu trenutno nije povezan celogodišnjom linijom sa aerodromima Haneda (HND) i Narita (NRT) u Tokiju. U široj okolini, direktni letovi za japansku prestonicu dostupni su iz Beča (VIE) i Istanbula (IST).

(Tanjug/Aero.rs)