Direktorat Civilnog Vazduhoplovstva: Mirjana Čizmarov "ključna osoba" ECAC za bezposadne sisteme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na inicijativu Koordinacionog komiteta ECAC-a, i uz jednoglasnu podršku generalnih direktora, direktorka Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva (DCV) Srbije Mirjana Čizmarov izabrana je na mesto predstavnika i ključne osobe na temu razvoja sistema sistema bespilotnih vazduhoplova

Direktorar Civilnog Vazduhoplovstva

Valeta, glavni grad Malte bila je domaćin 72. specijalnom sastanku generalnih direktora civilnih vazduhoplovstava zemalja članica Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (ECAC - European Civil Aviation Conference) od 7. do 9. septembra.

ECAC je na sastanku između ostalog izabrao tzv. ključne osobe odnosno predstavnike za oblasti različitosti i inkluzije,  bezposadnih sistema (dronova) i za podršku.

"Na inicijativu Koordinacionog komiteta ECAC-a, i uz jednoglasnu podršku generalnih direktora, direktorka Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva (DCV) Srbije Mirjana Čizmarov izabrana je na mesto predstavnika i ključne osobe na temu razvoja sistema sistema bespilotnih vazduhoplova (UAS)", saopštio je DCV.

Druge dve ključne osobe su Elizabet Landrihter iz Austrije i David Benito Astudilo iz Španije

Predstavnici vazduhoplovnih vlasti zemalja članica ECAC, razgovarali su, između ostalog, o realizovanim aktivnostima sa prethodnog sastanka, kao i o novim ciljevima koji su postavljeni za 2024. godinu.

(Aero.rs/SI)

Teme