• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Qatar Airways ukida prvu klasu, više im se ne isplati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto biste ulagali u potklasu aviona koji vam već pruža sve pogodnosti koje vam pruža prva klasa. Ne vidim potrebu - rekao je direktor kompanije

  • 1
Qatar Airways Boeing 777 biznis klasa stjuardesa CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Avio-kompanija Qatar Airways rešila je da u narednoj generaciji aviona ukine prvu klasu. Izvršni direktor kompanije Akbar Al Baker, kaže da se ulaganje u luksuzna sedišta ne isplati, jer biznis klasa avio-kompanije nudi slične pogodnosti.

"Zašto biste ulagali u potklasu aviona koji vam već pruža sve pogodnosti koje vam pruža prva klasa. Ne vidim potrebu", rekao je Al Baker za Bloomberg tokom godišnjeg generalnog sastanka Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj (IATA) u Istanbulu.

On kaže da će do promene doći prilikom dolaska novih Boeinga 777X. Prema pisanju portala Aero Time, Qatar Airways u svojoj floti ima 14 aviona koji nude sedišta prve klase,  a radi se o 10 gigantskih Airbusa A380 kao i 4 Boeinga 777-300ER. Mada je u floti katarske avio-kompanije zvanično 10 A380, samo tri su aktivna te im uskoro sleduje "penzija".

avion Qatar Airways Airbus A380 Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Oni koji žele da uživaju u čarima najluskuznije usluge Qatar Airwaysa ne treba da brinu jer će se ovih sedam aviona zadržati u saobraćaju još neko vreme.

Za to se mogu "zahvaliti" Boeingu i njegovom sporom razvoju aviona 777X čiji se dolazak ne očekuje pre 2025. godine kao i Airbusu koji je odložio isporuku novih širokotrupnih A350 koji bi trebali da zamene luksuzne A380 sa prvom klasom.

Onoga trenutka kada prva klasa nestane iz standardne ponude Qatara, najviši stepen usluge u avionima katarske avio-kompanije biće biznis klasa "Q Suite".

(Aero.rs/Telegraf Biznis/AŠ)

Video: Povratak u zlatno doba avijacije: Otkrivamo čari TWA hotela na najpoznatijem aerodromu u svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>