• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Wizz Air povezao Skoplje i Ljubljanu: Adria letela dva puta dnevno, Wizz za sada dva leta nedeljno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mađarski niskotarifni avio prevoznik leteće dva puta nedeljno između dva grada do kraja oktobra, da bi se nakon toga frekvenca saobraćaja povećala na tri sedmično

  • 1
Wizz Air Salinger Igor

Wizz Air je 27. septembra počeo sa letovima Skoplja (SKP) i Ljubljane (LJU), povezujući dva grada vazdušnim saobraćajem po prvi put posle četiri godine.

Letove između slovenačke i severnomakedonske prestonice je poslednji put održavala Adria Airways, koja je prekinula poslovanje nakon proglašenja bankrota krajem septembra 2019. U trenutku prekida saobraćaja, Adria je imala čak 14 leteova nedeljno na ovoj destinaciji.

Mađarski niskotarifni avio prevoznik leteće dva puta nedeljno između dva grada do kraja oktobra, da bi se nakon toga frekvenca saobraćaja povećala na tri nedeljno.

Wizz Air Airbus A320 Salinger Igor
Između SKP i LJU će saobraćati prvenstveno avioni Airbus A321.

"Srećni smo što je Wizz Air prepoznao potražnju i verujemo da će njihova usluga zadovoljiti potrebe naših putnika. Uvođenje ove nove linije poslužiće i putnicima i ojačati naše veze sa Slovenijom. Ljubljana, sa svojom bogatom kulturnom baštinom i živahna atmosfera, bila je dugo očekivana destinacija za putnike iz Skoplja. Želeo bih da izrazim iskrenu zahvalnost Wizz Airu na njihovoj odluci da dodaju ovu rutu iz svoje baze u Skoplju, čime se unapređuje regionalna povezanost“, kaže generalni direktor aerodromskog operatera TAV Makedonija Skoplje, Najt Kurt prenosi airserviceone.com

(Aero.rs/SI)

Video: St Martin - Princess Juliana Airport: Prelepa Marija "hvata" avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>