• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ural Airlines potvrdio pisanje Aero.rs: Airbus A320 poleće sa njive!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski prevoznik je odlučio da izbaci sedišta iz putničke kabine, kako bi se avion učinio lakšim prilikom poletanja

  • 2

Ruska avio-kompanija Ural Airlines čiji je avion Airbus A320 sleteo na njivu u Sibiru, saopštila je da će letelica probati da poleti - sa iste te njive!

Aero.rs je na osnovu informacija koje su stizale sa mesta ovog vanaerodromskog sletanja ispravno pretpostavio namere ruske aviokompanije, odnosno da namerava da poleti sa piste jer nema drugog na;ina da avion vrati u saobraćaj.

Ural Airlines je u utorak na svom Telgram kanalu objavio da postoji nekoliko opcija za poletanje sa njive ali da se još uvek vrše testiranja avionskih sistema.

Ural Airlines je do sada izvršio provere na motorima. Oni su očišćeni od zemlje i slame i prošli su inspekciju kojim je utvrđeno da ih je bezbedno koristiti. Na najnovijim fotografijama objavljenim na Telegramu, jasno se vidi da su mehaničari zaštitili pogonske grupe dok se vrši ostatak priprema za poletanje.

Naredni korak za inženjere Ural Airlinesa je provera stajnog trapa. Kompanija je saopštila će nakon dolaska specijalnih dizalica biti testiran stajni trap aviona ali i druge vitalne komponente.

Kako bi se avion učinio lakšim prilikom poletanja, ruski prevoznik je odlučio da izbaci sedišta iz putničke kabine.

Avion Ural Airlinesa registracije RA-73805 sleteo je u njivu nakon što je došlo do problema sa hidrauličnim sistemom ali i nedostatkom goriva.

Incident se dogodio 12. septembra na letu U61383 između Sočija (AER) i Omska (OMS).

Posada Airbusa A320 je nakon odustajanja od sletanja u Omsk preusmerila avion ka Novosibirsku (OVB) ali do njega nije uspela da stigne pa se odlučila na sletanje na površinu koju je procenila - očigledno dobro - da je najpogodnija.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Najsavremeniji transporter za RViPVO: Airbus C295

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    4. oktobar 2023. | 18:55

    Pa poletio je i Boing 737 isti slucaj je bio ,pa sto ne bi i Erbas!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>