• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Mauritius: Pretres poslovnih prostorija, Krešimir Kučko pod istragom za korupciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Generalni direktor kompanije Krešimir Kučko i finansijski direktor Žan Laval Ah Čip suspendovani sa svojih pozicija prošlog meseca

  • 0

Air Mauritius Airbus A340-300 Shutterstock
Nezavisna komisija za borbu protiv korupcije na Mauricijusu (Independent Commission Against Corruption - ICAC) izvršila je upad i pretres sedište nacionalnog avioprijevoznika Air Mauritius.

Do ove akcije istražnih organa došlo je pošto su što su generalni direktor kompanije Krešimir Kučko i njen finansijski direktor Žan Laval Ah Čip suspendovani sa svojih pozicija prošlog meseca.

Kučko i Ah Čip bili su pod suspenzijom, odnosno privremeno smenjeni do okončanja istrage koja je u toku nakon optužbi da su prihvatili na poklon luksuzni vikend u Bordou koji je platila kompanija za iznajmljivanje aviona koja sarađuje sa Air Mauritius, navode afrički mediji a prenosi Ex Yu Aviation News.

Istraga o donošenju odluka generalnih direktora sada se proširuje na niz ugovora dodeljenih kompanijama od kada je Kučko imenovan za prvog čoveka nacionalne avio-kompanije prošlog decembra. Sada se istražuju ugovori generalnog agenta za prodaju (GSA) sa velikim stranim firmama u različitim zemljama u Evropi i drugim lokacijama.

Krešimir Kučko dobro je poznat u reginalnoj industriju vazdušnog saobraćaja. Bio je izvršni direktor hrvatske Croatia Airlinesa između 2012. i 2017. godine, a kasnije je otišao na čelo Gulf Aira pre nego što je preuzeo dužnost u Air Mauricijusu.

(Aero.rs/SI)

Video: St Martin - Princess Juliana Airport: Prelepa Marija "hvata" avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>