• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

MEA nastavlja sa evakuacijom aviona, samo trećina flote ostaje u Bejrutu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanija je primorana da otkaže značajan broj ranije planiranih letova

  • 0
MEA Middle East Airlines Foto: Shutterstock

Libanski nacionalni avio-prevoznik MEA (Middle East Airlines) nastavlja da premešta svoje avione iz Bejruta usled  pogoršnja bezbednosne situacije u zemlji.

Nakon što je pretprošle nedelje premestila pet aviona Airbus u Istanbul, MEA je odlučila da evakuiše još deset aviona, prenosi portal Aviopress.

Osiguravajuće kuće navodno su smanjile pokrića za čak 80% u uslovima ratnog stanja što je bio razlog da MEA donese odluku o premeštanju velikog dela flote u sigurnije zemlje, prenosi Airways Magazine

MEA Middle East Airlines Foto: Shutterstock
Letelice libanskog prevoznika biće uskladištene na Kipru, Omanu, Kataru i drugim zemljama.

Kako će u floti imati svega osam aktivnih aviona, avio-kompanija je primorana da otkaže značajan broj ranije planiranih letova.

Samo tokom ponedeljka je otkazano 20 letova, uglavnom ka destinacijama na Bliskom istoku dok je u utorak planirano da bude suspendovano 15 dnevnih polazaka, prenosi Simple Flying.

MEA u svojoj floti ima 22 aviona stara u proseku osam i po godina, pokazuju podaci sajta Planespotters.net. Kompanija koristi devet Erbasa A320, isto toliko većih A321neo kao i četiri širokotrupna A330-200.

(Aviopress/Aero.rs)

Video: Najsavremeniji transporter za RViPVO: Airbus C295

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>