• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zima, zima e pa šta je: Air Serbia povećava broj letova u zimskoj sezoni

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Letovi od Beograda do Ljubljane i Zagreba imaće najveći broj nedeljnih rotacija od raspada nekadašnje zajedničke države, a najveće pojačanje frekfenci letova biće prema Istanbulu, Rimu, Milanu i Beču

  • 2

Air Serbia A319 Salinger Igor
Air Serbia će, prema podacima iz rezervacionih sistema, tokom zimskog reda letenja koji počinje ove nedelje i traje do 30. marta sledeće godine, znatno povećati intenzitet saobraćaja na mnogim linijama u svojoj mreži.

Srpski nacionalni avio-prevoznik planira da poveća broj letova u odnosu na prošlu zimsku sezonu iz Beograda za Amsterdam, Atinu, Banjaluku, Brisel, Bolonju, Bukurešt, Kopenhagen, Diseldorf, Frankfurt, Istanbul, Larnaku, Ljubljanu, London, Lion, Madrid, Milano, Moskvu, Oslo, Pariz, Podgoricu, Prag, Rim, Sankt Peterburg, Soči, Sofiju, Skoplje, Stokholm, Štutgart, Tivat, Tiranu, Solun, Tjenđin, Veneciju, Beč, Zagreb i Cirih.

Air Serbia će od 10. novembra uvesti novi let za Porto, o čemu je Aero.rs pisao. Avio-kompanija će saobraćati više frekvencija u poređenju sa tekućom letnjom sezonom na brojnim linijama.

Air Serbia Salinger Igor
Od linija na kojima je avio-kompanija letela i protekle zime, najveće pojačanje frekfenci letova biće prema Istanbulu (sa 13 na 21 let nedeljno), Rimu (sa 5 na 13 letova), Milanu (11, prošle godine bilo 5 letova) i Beču (sa 13 na 19 nedeljnih letova), primećuje portal Ex-Yu Aviation uz napomenu da su podaci podložni promenama i da letenja broj letova može da se menja u zavisnosti od periduda tokom trajanja zimskog reda letenja.

Letovi od Beograda do Ljubljane i Zagreba imaće najveći broj nedeljnih rotacija od raspada nekadašnje zajedničke države.

Nove destinacije, uvedene ovog leta, uključujući Ankaru, Budimpeštu, Kairo, Čikago, Keln, Firencu, Geteborg, Hamburg, Izmir, Krakov, Lisabon i Tel Aviv, biće zadržane tokom zime. Letovi za izraelski grad trenutno su obustavljeni najmanje do početka decembra zbog bezbednosne situacije u zemlji, ali je avio-kompanija je navela da će operacije biti obnovljene čim to bude bezbedno.

Air Serbia Salinger Igor

Air Serbia će nastaviti da održava tzv. letove od javnog interesa (PSO-Public Service Obligation) iz Niša i Kraljeva najmanje do 31. decembra, kada joj ističe postojeći dvogodišnji ugovor. Vlada Srbije će ako je verovati najavama iz nadležnog ministarstva sledećeg meseca pokrenuti tenderske procedure za novi četvorogodišnji ugovor, koji obuhvata potpuno iste rute, a prevoznik koji dobije tender treba da počne sa letovima  1. januara 2024. Očekuje se da će Er Srbija učestvovati u javnom pozivu i "verovatno će dobiti novi ugovor", navodi portal Ex-Yu Aviation

(Aero.rs/SI)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zokidjango

    24. oktobar 2023. | 19:58

    zima zima ako je zima nije Lav zima zima pa neka je ,neboji se ko je zdrav.

  • xxx

    24. oktobar 2023. | 15:34

    Dajte neki let Zürich-Nis jedino mi koji zivimo na jugu Srbije nemamo nikakve mogucnosti osim Beograda

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>