• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

AeroItalia kupila rumunski AirConnect

Vreme čitanja: oko 1 min.

AirConnect je imao ambicije da postane regionalna kompanija, koja je planirala da pokrene domaće letove u Rumuniji ali i međunarodne linije

  • 0
ATR 72-600 Air Connect Salinger Igor

Kako je Aero.rs letos i najavio, italijanska avio-kompanija AeroItalia saopštila je da je u petak (3. novembra) postala većinski vlasnik rumunskog prevoznika AirConnect.

AeroItalia je preuzela 93,86% deonica rumunske avio-kompanije, prenose italijanski i rumunski mediji.

Prema pisanju rumuskog AirlinesTravel,  manje od dve godine nakon osnivanja, "AirConnect je bio veoma kritikovan u kontekstu bankrota Blue Aira. Zaposleni koji su radili u Blue Airu prešli su na rukovodeća mesta u Air Connectu" i dodaje kako je je "talas nenaklonosti i kritika došao je i zbog otkazivanja letova i kašnjenja u početku poslovanja"

U početku, AirConnect je imao ambicije da postane regionalna kompanija, i tako se predstavljao, koja je planirala da pokrene domaće letove u Rumuniji, između glavnih aerodroma, ali i međunarodne linije. Od ideje da poseduje najveću flotu aviona ATR 72-600, Air Connect se sveo na lizing dva takva aviona, a jedan je uvek korišćen za Aeroitaliju, navodi rumunski portal

Redovnijim putnicima Air Serbia dobro je poznata rumunska aviokompanija jer su njeni avioni i posade leteli na linijama srpske nacionalne aviokompanije u isčekivanju naručenih aviona za srsku avio kompaniju čija je isporuka kasnila

Početkom septembra meseca AirConnect je prestao sa većinom komercijalnih letova i od tada leti samo za Aero Italiju sa svoja dva aviona ATR 72-600, navodi portal Aviopress.

Tudor Konstantinesku, direktor rumunskog avio-prevoznika najavio je tada nabavku još dva aviona tipa ATR 72-600 i nastavak komercijalnih letova u skoroj budućnosti.

(Aero.rs/SI)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>