• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Smartwings Hungary: Iz Budimpešte za Šri Lanku Boeingom 737

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija Smartwings od 19. decembra jednom nedeljno leteće avionima Boeing 737 800 ka Kolombu sa sletanjem u Ujedinjene Arapske Emirate zbog dopune goriva

  • 0
Smartwing Shutterstock

Avio-kompanija Smartwings Hungary, će tokom dolazeće zimske sezone uspostaviti direktan let između Budimpešte i Kolomba, glavnog grada Šri Lanke.

Ova čarter linija koja će saobraćati jednom nedeljno startovaće 19. decembra, javlja portal AeroRoutes, a prenosi Aviopress.

Kompanija sa sedištem u Budimpešti, zapravo podružnica kompanije Smartwings iz Praga, odlučila se da na ovoj liniji koristi avion tipa Boeing 737-800.

Radi se o uskotrupnom dvomotornom avionu maksimalne brzine 946 kilometara na sat, sa doletom od 5.765 kilometara, relativno neubičajenom izboru avio-kompanija za dugačke letove

Smartwing Shutterstock
Zbog toga će Smartwings Hungary na ovoj liniji imati sletanje na severu Ujedinjenih Arapskih Emirata, na aerodromu u Ras el Hajmu, gde će se dopuniti gorivom i napraviti pauzu od 60 minuta.

Smartwings Prag je nedavno postigao dogovor  sa kompanijom Flydubai o iznajmljivanju četiri aviona tipa Boeing 737.

U okviru takozvanog "wetlease" tipa zakupa praškoj kompaniji će se plaćati ne samo iznajmljivanje aviona, već i iznajmljivanje posade i troškova goriva.

(Aero.rs/AB)

Video: Leteli smo sa najnovijim avionom RViPVO Vosjke Srbije Airbus C295W

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>