• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Montenegro otvara četiri nove linije: Iz Crne Gore za Azerbejdžan, Tursku, Češku i Nemačku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored destinacija u Aziji, Air Montenegro namerava da proširi mrežu letova i na Starom kontinentu

  • 0
Air Montenegro Salinger Igor

Avio-kompanija Air Montenegro (4O) planira da otvori četiri nove linije tokom naredne letnje sezone. Crnogorski prevoznik namerava da proširi svoju mrežu letova novim destinacijama u Nemačkoj, Češkoj, Turskoj ali i ne tako bliskom Azerbejdžanu.

Od juna naredne godine Air Montenegro će, po prvi put, Crnu Goru povezivati i sa Azerbejdžanom. Iz Tivta (TIV) prema Bakuu (GYD) avio-kompanija će leteti dva puta sedmično, svakog ponedeljka i petka. Letovi između gradova na Jadranskom i Kaspijskom moru obavljaće se sve do kraja septembra.

Tokom predstojeće letnje sezone Air Montenegro planira da leti i ka novoj destinaciji u Turskoj. Letovi iz Tivta za Izmir (ADB) bi prema najavama avio-kompanije trebali da startuju već u aprilu, a saobraćaće tri puta sedmično (ponedeljkom, petkom i nedeljom) do kraja oktobra 2024. godine, navodi se u saopštenju prevoznika.

Pored destinacija u Aziji, Air Montenegro namerava da proširi mrežu letova i na Starom kontinentu.

Crnogorska avio-kompanija najavila je pokretanje direktnih letova između Podgorice (TGD) i Minhena (MUC) od juna do septembra 2024. godine. Polasci na ovoj ruti trebali bi da se realizuju svakog četvrtka i nedelje.

U istom vremenskom periodu Air Montenegro planira da leti i za Ostravu (OSR). Između Podgorice i trećeg najvećeg grada u Češkoj avioni Air Montenegra saobraćaće svakog utorka, poručuju iz avio-kompanije.

(Aero.rs)

Video: Aviation Day South East Europe: Air Montenegro postao član IATA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>