• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Birazno: Putnik ušao u avion, prošao do repa aviona, otvorio vrata i ispao na beton sa šest metara visine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Putnik koji je ispao iz aviona, invalid kome stjuarti nisu hteli da pomognu, putnici koji nisu hteli da sede na mestima po kojima je neko povraćao, samo su neki od bizarnih incidenata najvećeg kanadskog avio-prevoznika

  • 0
B777 Air Canada Salinger Igor

Danas već antologijska replika "...sve je više ludaka koji prolaze kroz crveno svetlo..." Danila Bate Stojkovića kao Ilije Čvorovića po svemu sudeći u poslednje vreme može se projektovati i na putnike u vazdušnom saobraćaju: prelaz između 2023. i 2024. godine dugo će se pamtiti po bizarnim vestima iz putničke avijacije.

Ne samo zbog masovne inspekcije Boeingovih aviona 737-9 zbog incidenta u letu kompanije Air Alaska (AS) o kom je Aero.rs pisao, ili zbog pogibije muškarca koji se uvukao u motor aviona Airbus A220 na pisti aerodroma u Solt Lejk Sitiju nego i zbog nedavnog incidenta sa letelicom najveće kanadske kompanije na letu iz Toronta za Dubai.

Avion kompanije Air Canada (AC)  na letu AC056 kasnio je šest sati zbog toga što je jedan od putnika pao na pistu aerodroma Toronto nakon što se normalno ukrcao u letelicu, a onda otvorio vrata na suprotnoj strani aviona.

Zvaničnici kompanije nedavno su potvrdili su da je putnik zadobio "relativno lakše povrede od pada" na asfaltnu podlogu, kao i da je nakon pada sa visine od šest metara "prevezen u lokalnu bolnicu u stanju uznemirenosti", javlja Independent.

"Možemo da potvrdimo da su ispoštovane sve naše procedure za ukrcavanje", izjavili su zvaničnici kompanije koja se poslednjih meseci zbog nekoliko incidenata našla na naslovnim stranama raznih medija.

Ovo nije prvi put da je Air Canada završila na naslovnim stranama: kompanija je morala i da plati kaznu od 97.500 kanadskih dolara (66.500 evra) nakon što je kabinsko osoblje u novembru 2023. zanemarilo zahtev jednog putnika sa posebnim potrebama da mu pomogne oko invalidskih kolica na aerodromu u Vankuveru (YVR), o čemu je opširno izveštavao kanadski javni servis CBC.

Dva meseca pre ovog incidenta, u septembru 2023  kompanija se borila sa optužbama putnika da su bili primorani da sede na sedištima po kojima je neko povraćao. Air Canada se izvinila priznajući da pogođeni putnici „očigledno nisu dobili standard usluge na koji su imali pravo“, izvestio je CNN.

B777 Air Canada Salinger Igor
U poslednjem bizarnom incidentu koji se desio pre 10 dana, putnik je ispao iz aviona Boeing 777 (registarska oznaka C-FIUV serijski broj 35248, star skoro 16 godina) koji je sa aerodroma Toronto (YYZ) trebalo da poleti za Dubai (DXB) na let koji po planu traje skoro 13 sati.

Avion je umesto u 21:35 poleteo u 03:27, što se odrazilo i na njegovo kašnjenje u sletanju: umesto da u Dubai stigne u 19:50, avion je sleteo tek u 01:26.

(Aero.rs)

Video: British Airways u Beogradu posle trinaest godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>