• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aeroitalia dva puta nedeljno iz Ankone za Split rumunskim ATR-72

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za let koji će trajati sat vremena, italijanski prevoznik iznajmiće od rumunske kompanije AirConnect avion tipa ATR72-600

  • 0
Air Connect ATR 72 Salinger Igor

Aeroitalia (XZ) je najavila da će 6. jula otvoriti novu sezonsku liniju koja će tokom jula i avgusta povezivati aerodrom Ankona (AOI) sa vazdušnom lukom Split Sveti Juraj (SPU).

Letovi će se tokom jula i u prvoj nedelji avgusta odvijati jednom nedeljno, da bi od 7. do 31. avgusta bilo dva leta nedeljno - sredom i subotom, javlja Ex Yu Aviation.

Za let koji će trajati svega sat vremena biće korišćen turboelisni avion tipa ATR72-600, koji će Aeroitalia iznajmiti od rumunske avio-kompanije AirConnect (XS) sa posadom.

Italijanska kompanija je inače od novembra prošle godine većinski vlasnik rumuskog avio-prevoznika, o čemu smo izveštavali na portalu Aero.rs.

Let iz Ankone za Split nosiće oznaku XZ882, avion će sa italijanskog aerodroma poletati u 11 sati, da bi sleteo u podne. Predviđa se da će avion iz Splita za Ankonu letom XZ883 napuštati pistu Svetog Jeronima (novo ime aerodroma o čemu je Aero.rs pisao) u 12.50 da bi sleteo u Ankonu 60 minuta kasnije.

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>