• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Global Airlines postao vlasnik A380: Kontroverzna kompanija obećava "najbolje iskustvo letenja na svetu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osnivač Global Airlinesa izjavio je kako mnogi nisu verovali da će avio-kompanija uspeti da kupi avion kao i da je srećan što će podariti MSN 120 "drugi život"

  • 0

Britanska avio-kompanija Global Airlines postala je vlasnik jednog Airbusa A380. Korišćeni Superjumbo avion će prema planovima Global Airlinesa uskoro prevoziti putnike širom sveta u super luksuznoj kabini.

Tokom pandemije korona virusa činilo se da za velike Airbuse A380 više nema mesta i da će ovaj tip letelice ostati zauvek prizemljen. Najveći avion na svetu, uprkos po njega nepovoljnim tržišnim trendovima, nastavlja da prevozi hiljade putnika svaki dan, a uskoro bi trebala da ga koristi još jedna avio-kompanija.

Global Airlines novi je start-up iz Velike Britanije koji planira da započe operacije sa polovnim A380. Prvi avion za ovu firmu, A380 sa serijskim brojem MSN 120, prešao je u petak 2. februara iz američkog u malteški registar i postao je vlasništvo Global Airlinesa.

Prva letelica u floti avio-kompanije je simbolično registrovana kao 9H-GLOBL. Business Class Aviation (BCA) i prevoznik Hi Fly bili su angažovani na poslovima inspekcije aviona koji se već duže od godinu dana stoji parkiran u vrelom pustinjskom okruženju, prenosi Aero Time.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by James Asquith (@jamesasquith)

Prema pisanju portala Simple Flying, piloti Hi Fly bi već naredne nedelje trebali da transportuju 9H-GLOBL iz Mohave pustinje ali konačna destinacija aviona nije poznata. U promotivnom videu na Instagram nalogu prevoznika navodi se da će avion biti premešten "u svoj novi dom" gde je planirano njegovo servisiranje.

Osnivač Global Airlinesa Džejms Askvet izjavio je kako mnogi nisu verovali da će avio-kompanija uspeti da kupi avion kao i da je srećan što će podariti MSN 120 "drugi život", preneo je Aero Time.

Airbus A380 China Southern Airlines Wikimedia/Melv_L - MACASR

9H-GLOBL je jedanaest i po godina star Airbus A380 koji je 2013. godine isporučen China Southern Airlines (B-6140). Krajem decembra 2022. godine avion je premešten u pustinju Mohave i novi vlasnik letelice postaje Jet Midwest.

Mada još uvek nije saopštio koje destinacije i kada planira da opslužuje, Global Airlines obećava "vrhunsku uslugu u avionu"

(Aero.rs)

Video: ATR 72 srs.600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>