• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

TAROM demantuje informacije da je prodao slotove na aerodromu Heathrow za više od 25 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon medijskih spekulacija da su za nešto više od 25 miliona evra prodali slotove na jednom od najpopularnijih letova, rumunska kompanija navodi da dogovor (još) nije postignut

  • 0

Rumunski nacionalni avio-prevoznik, kompanija Tarom (RO) objavila je da će "u okviru strategije za restrukturiranje prodati deo slotova koje drži na velikim aerodromima".

Istovremeno, kompanija je demantovala da je kompaniji Virgin Atlantic (VS) prodala svoje slotove na aerodromu London Hitrou (LHR).

“Broj letova i red letenja ka Londonu ostaju isti”, navodi se u saopštenju koje citira portal Romania Insider.

Rumunski avio-prevoznik trenutno ima sedam povratnih letova nedeljno za London sa Hitroua prema aerodromu u Bukureštu (OTP) i ova ruta je jedna od najtraženijih u ovoj zemlji.

“Od leta 2023. do danas, nakon što smo primili određen broj ponuda i obavili pregovore, možemo reći da kompanija nije pronašla optimalno rešenje koje bi dovelo do toga da prepusti svoje slotove i upravljanje rutom ka Londonu po istom rasporedu i isoj frekvenciji letova”, precizira se u saopštenju koje je usledilo nakon što su u pojedinim medijima objavljene spekulacije da je kompanija postigla dogovor vredan čak 25.78 miliona evra.

Glasine su bile podstaknute odlukom Skupštine akcionara kompanije objavljenom 1. februara u Službenom listu Rumunije (Monitorul Oficial al României), kojom je rukovodstvu kompanije dat mandat za prodaju slotova za Hitrou.

Tarom trenutno na letu RO391 između Bukurešta i Londona koristi avione Airbus A318, najmanje iz A320 familije, o kojima je portal Aero.rs pisao.

Let ka glavnom gradu Velike Britanije traje 3 sata i 20 minuta.

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Beograd: Airbus A320, A320neo i Embraer E195

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>