• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Opet tuča u avionu: Pobila se dva brata i žena, obračun trajao dva sata pre nego što se posada umešala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sukob u putničkom delu kabine trajao više od dva sata pre nego što se umešala posada. Po sletanju na Tenerife, uhapšeni svi učesnici u tuči

  • 0
RYANAIR BOEING Shutterstock

Irska niskobudžetna avio-komanija ne silazi sa naslovnih strana medija. Samo danas na Aero.rs imamo bar dve vesti  o Ryanairu (FR), naizgled nimalo afirmative, ova je o fizičkom obračunu u avionu dok je druga o poskupljenju karata ali Irci očigledno znaju da nema loše reklame i da je svako pominjanje njihovog videa i brenda u javnosti u širem kontekstu ide njima na ruku.

Ovaj put, dva brata i jedna žena potukli su se u Boeingu 737-800 na letu FR2969 prema Kanarskim ostrvima.

Do fizičkog obračuna došlo je 19. februara u avionu kompanije Ryanair (FR) registarske oznake EI-EVV na letu iz Edinburga (EDI) za Tenerife (TFS), a rasplet je bio jedini moguć: privođenje učesnika u tuči odmah po sletanju na aerodrom na Kanarskim ostrvima.

Na video snimku koji je postao viralan na mrežama vide se dva brata kako udaraju i pljuju jedan drugog. Svedok čitave tuče naveo je da je do incidenta došlo nakon što je jedan od putnika u avionu "ukorio izvesnu ženu zbog neprikladnog ponašanja i preteranog vrištanja tokom leta", a onda je došlo do tuče dva brata, navodi belgijski magazin Aviation.

Ono što je neverovatno je podatak da je sukob trajao više od dva sata pre nego što se kabinsko osoblje umešalo. Čitav incident potvrdila je i služba za odnose s javnošću kompanije Ryanair:

"Posada na letu iz Edinburga za Tenerife zatražila je 19. februara asistenciju policije nakon što je mala grupa putika u avionu ometala let. Lokalne policijske snage sačekale su avion po dolasku na Tenerife i ti putnici su odstranjeni. Sada je sve u rukama vlasti", navela je kompanija.

Broj incidenata na letovima ka Kanarskim ostrvima zabrinjavajuće je porastao poslednjih godina: U periodu od januara do jula 2023. zabeleženo je povećanje od 132,6 odsto u odnosu na isti period 2019. Najveći broj incidenata povezan je sa neprihvatanjem pravila obaveznog nošenja maski u avionu.

O još jednom incidentu sa putnicima na letu iste kompanije koji se odigrao na letu sa Stansteda (STD) ka Marakešu (RAK)  pre samo dva meseca, nekoliko dana pred doček Nove godine, pisao je portal Aero.rs.

(Aero.rs)

Video: Sletanje i poletanje aviona Boeing 707 izraelskog vazduhoplovstva: Re'em u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>