• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ponovo problem na letu Alaska Airlinesa: Nije otpao panel ali se osetio čudan miris u kabini

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ono što je opisano kao neobičan miris u avionu Boeing 737 Alaska Airlines naterao je pilote da spuste avion sa 10.000 metara

  • 0
Avion Alaska Airlines Boeing 737 800 Foto: Shutterstock

Kažu koga zmija ujede taj se i guštera boji. Sve strage o veoma ozbiljnom incidentu kada je otpao tokom leta panel sa oplate trupe aviona Boeoing 737 MAX nisu još ni završene, a još jedan Boeing 737 avio-kompanije Alaska Airlines (AS) morao je hitno da se vrati na aerodrom nakon što je u putničkoj kabini primećen "čudan miris".

Avion registracije N524AS je u sredu 6. marta leteo na liniji Portland (PDX) - Feniks (PHX). Boeing 737-800 je poleteo uveče iz Portlanda ali se nakon dostizanja visine od oko 10.600 okrenuo i leteo ka početnom aerodromu.

Razlog preusmeravanja avion bio je neobičan miris koji se osećao u putničkoj kabini aviona. Posada Alaska Airlinesa je iz sigurnosnih razloga okrenula letelicu i zaputila se nazad u Portland. Vazduhoplov je bezbedno sleteo na početni aerodrom oko 80 minuta nakon poletanja sa istog.

Let Alaska Airlines AS646 Foto: FlightRadar24

Zvaničnici areodroma u Portlandu rekli su da su putnici i posada osetili čudan miris tokom leta, prenela je KATU-TV. Portparol aerodroma Melani Rozales rekla je da je sedam osoba, među kojima su i članovi kabinskog osoblja, zatražilo medicinsku pomoć, ali niko nije hospitalizovan.

Aerodromski vatrogasci u Portlandu su nakon sletanja Boeinga 737 pokušali su da utvrde šta je bio uzrok mirisa, ali to nisu mogli da ustanove, dodala je Rozales.

Avion Alaska Airlines Boeing 737 800 Foto: Shutterstock
Iz Alaska Airlines poručuju da je posada na leta AS646 poštovala sve bezbednosne procedure, proglasila vanrednu situaciju i bezbedno prizemljila avion, preneo je AP.

"Putnici su izašli iz aviona i ukrcali se u drugu avion za let ka Feniksu. Avion pregledaju naši tehničari. Izvinjavamo se za neprijatnost", navodi avio-kompanija.

N524AS je 15 godina star Boeing 737-800 koji je kao nov isporučen Alaska Airlinesu 2009. godine, pokazuju podaci servisa Planespotters.

Alaska Airlines Foto: Shutterstock

Alaska Airlines i Boeing avioni se od početka godine nalze u žiži javnosti nakon što se panel za okvir vrata odvojio od trupa aviona B737 MAX. Američke vlasti su u međuvremenu započele istragu povodom incidenta dok Boeing uvodi, kako sam tvrdi, opsežne promene u samoj kompaniji.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>