• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Aero Osmi mart: Kako su avio-kompanije, aerodromi i vazduhoplovne organizacije obeležile Dan žena

Vreme čitanja: oko 4 min.

Skoro da nema avio-komapnije, aerodroma, organizacije ili institucije koja nije na nekin način obeležila međunarodni Dan žena, čestitkama ali neretko i isticanjem svojih koleginica u prvi plan na društvenim mrežama. Pogledajte kako su to uradili Udruženje žena letača Srbije, Direktorat civilnog vazduhoolovstva, Air Serbia, aerodromi u Beogradu, Nišu, Podgorici, Tivtu, Skoplju, Zagrebu...

  • 0
Air Serbia Cabin Crew Salinger Igor

Sretan 8. mart, međunarodni dan žena! Danas slavimo sve žene širom sveta, neustrašive u svojim nastojanjima i neumorne u ostvarivanju svojih snova. Poseban pozdrav avijatičarkama, koje su svojom hrabrošću i odlučnošću osvajale nebo, prkoseći gravitaciji i stereotipima. Neka njihova inspirativna priča bude podstrek svim ženama da veruju u sebe i svoje mogućnosti. Hvala vam što ste svojim doprinosom obogatile svet avijacije i pokazale da granice ne postoje, kada se radi o ostvarenju naših snova, piše u poruci Udruženja žena letača Srbije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Women's aeronautical association of Serbia (@_uzls_)

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, koji ove godine obeležava 20 godina postojanja, takođe je obeležilo Međunardni dan žena objavom na instagramu sa nadasve simpatičnom očigledno AI-generisanom ilustracijom: Sretan Osmi mart svim damana koje pomeraju granice, napisali su iz DCV. Na čelu DCV je poslednjih deset godina Mirjana Čizmarov, koja se kao direktorka ovog regulatornog i nadzornog tela smatra jednom od najuticajnijih - ako ne i najuticajnijom - osobom u srpskom vaduhoplovstvu.

Srpska nacionalna avio komapnija Air Serbia, povodom 8. marta objavila je video poruku svoje pilotkinje Vanje Marčete, prvog oficira na avionu ATR72. Budite hrabre, budite istrajne i verujte u sebe. Svaka od vas ima snagu da ostvari svoje snove. Nebo nije granica, već poziv da pokažete svetu koliko je ženska snaga neverovatna, poručuje lepa Vanja.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Air Serbia (@airserbia)

Air Serbia se na LinkedInu pohvalila da u ovoj avio-kompaniji čak 41% menadžerskih pozicija zauzimaju žene. Ovo je saopštila Milica Netković, GM People and Performace i pozvala buduće koleginice da joj se pridruže.

Drage dame, neka na ovaj izuzetan Dan žena vaša maštanja budu krila koja će vas odvesti do visina neba. Imajte veru u sebe i neka svaki dan bude vaš poseban trenutak.💐, poručili su iz beogradske avio kompanije Prince Aviation, tačnije Prince Aviation Pilot School koja se bavi obukom pilota, uz fotografiju svoje mlade kolegince Ive koja upravlja poslovnim avionima Cessna Citation.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Prince Aviation Pilot School (@princepilotschool)

Osmi mart prigodno je obeležen i na kanalima komunikacije Belgrade Airport. U reelu koji počeinje sa AI-generisanim likovima ali se brzo prebacuje na "realan svet" predstavljene su Jovana, direktorka planiranja i investicija u Beogradu, ali i koleginice sa drugih aerodroma u svetu kojima upravlja Vinci: Margo, vatrogaskinja na aerodromu Anesi-Mon Blan; Brenda, menadžerka odeljenja za dizajn i inžinjering aerodroma Monterej; Luiz, kontrolorka operacija na platformi London Getvik aerodroma i Mandip, službenica obezbeđenja takođe na Getviku.

U našoj #BEGAero zajednici koleginice rame uz rame sa kolegama čine vaša putovanja komfornim i bezbednim. Njihova posvećenost, vredan rad i nepokolebljivi duh inspirišu nas svakog dana!

Cela naša @vinciairports porodica širom sveta ohrabruje zapošljavanje žena, posebno za pozicije tradicionalno namenjene jačem polu. Svim našim damama i putnicama želimo srećan 8. mart - Međunarodni dan žena, poručuju iz Belgrade Airport.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Belgrade Nikola Tesla Airport (@beg.aero)

Aerodromi Crne Gore obradovali putnice koje su danas pristigle na podgorički i tivatski aerodrom ružama i prilikom da se fotografišu u photoboothu koji je za tu namenu postavljen.

U čast neverovatnih žena koje putuju kroz aerodrom Podgorica i Tivat, pripremili smo specijalno iznenađenje! Ruže i besplatna sesija za fotografisanje vas očekuju, slaveći snagu i gracioznost svih žena na njihovom putu, poručili su ovog Osmog marta iz crnogorskog državnog operatatera aerodroma

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aerodromi Crne Gore (@aerodromi_cg)
Jat Tehnika, koja posluje u okviru Avia Prime, podsetila je da prema statiscici ICAO oko tri procenta osoblja koje radi na održavanju aviona čine žene i pohvalila se da oni u ovom sektoru imaju čak sedam posto koleginica.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jat Tehnika by Avia Prime (@jat_tehnika)

Obeležavanju i čestitanju Dana žena pridružili su se i aerodromi u Nišu...

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Niš Airport (@nisairport)

...Zagrebu...

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Zagreb Airport (@zagrebairport)

... Skoplju...

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Skopje Airport (@skopjeairport)

...Ljubljani...

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ljubljana Airport (@ljubljanaairport)

...Sarajevu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Sarajevo International Airport (@sarajevointernationalairport)

Aero.rs pridužuje se čestitkama povodom svetskog Dana žena i slavljenu svih žena koje su svojim radom kroz istoriju doprinele da avijacije postane ono što jeste danas i svakim danom je čine boljom, bržom, efikasnijom bezbednijom i lepšom. Srećan Osmi mart od redakcije Aero.rs i Telegraf.rs!

(Aero.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>