• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Malaysia Airlines postala sponzor Crvenih đavola: Multimilionsko avio-fudbalsko partnerstvo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sponzorski ugovor sa ruskim Aeroflotom, vredan 40 mikiona dolara, Crveni Đavoli  raskinuli su početkom ruske invazije na Ukrajinu

  • 0

Airbus Airbus S.A.S.
Manchester United i Malaysia Airlines (MH) objavili su dugoročno partnerstvo, odnosno da malezijska avio-kompanija postaje zvanični komercijalni avio-prevoznik kluba.

Ovo partnerstvo je objavljeno na sajmu industrije u Kuala Lumpuru, a na događaju su prisustvovali bivši igrači Manchester Uniteda, Patris Evra i Ves Braun, koji su podelili svoja iskustva putovanja kao igrači i ambasadori kluba.

"Manchester United ima navijače širom sveta, a strastvena podrška koju imamo ovde u Aziji uvek me impresionira. Drago mi je što mogu da podelim naše partnerstvo sa Malaysia Airlinesom sa tim navijačima i da ih upoznam sa uslugom najvišeg kvaliteta koju pružaju.", kaže Evra

Brown je dodao: "Malaysia Airlines je pravi primer prijateljske kulture Malezije, i jedva čekam da sarađujem s njima kako bismo angažovali naše fantastične navijače."

Direktorka za saveze i partnerstva Manchester Uniteda, Victoria Timpson kaže da čuveni fudbalski klub "ima dugu i ponosnu vezu sa Malezijom, s istorijom strastvene podrške širom zemlje"

"Oduševljeni smo što najavljujemo ovo partnerstvo sa Manchester Unitedom, klubom koji je sinonim za sportsku strast širom sveta", kaže Izham Ismail, direktor Malaysia Aviation Group.

FK Mančester junajted Foto: Tanjug / AP
Manchester United, osnovan pre 146 godina, je jedan od najpopularnijih i najuspešnijih sportskih timova na svetu, dok Malaysia Airlines, nacionalni prevoznik Malezije, nudi premium usluge za putovanja unutar i izvan zemlje.

Poznata kao veoma pouzdana kompanija sa odličnom uslugom, Malasya Airlines nad svojim imenom ima senku dve tragedije do kojij je došlo pre deset godina, istina za volju ne krivicom avio kompanije: avion Boeing 777 na letu MH370 nestao je iznad Tihog okeana sa 230 putnika i članova posade  i do danas se ne zna šta se sa njim dogodilo. Airbus A330 je avion na letu MH17 pogođen raketom PVO sistema iznad Ukrajine kada je poginulo 298 osoba

Manchester United je već imao partnerstvo sa avio-kompanijom. Prethodno, sarađivali su sa Turkish Airlinesom. Sponzorski ugovor sa ruskim Aeroflotom, vredan 40 mikiona dolara, Crveni Đavoli  raskinuli su početkom ruske invazuje na Ukrajinu.

Ovo nije retkost u svetu sporta, gde su partnerstva i sponzorstva između avio-kompanija i sportskih klubova česta, te su često i veoma skupa.

Airbus Airbus S.A.S.
Do sada najveći objavljeni ugovor je između Qatar Airways i Paris St Germaina, vrednosti 80 miliona dolara, slede Emirates i Real Madrid čiji je ugovor procenjen na između 68 i 70 miliona dolara godišnje. Mančester ima ugovor i sa Etihadom od 2009 koji je produžavan vipe puta sa kumulativnim vrednošću procenjenom na skoro 800 miliona dolara. Emirates i Arsenal su imali ugovor na 68 miliona dolara. Najnovija saudijska avio-kompanija Riyadh Air koja tek treba da poleti i Atletico Madrid sklopili su ugovor vredan 44 miliona dolara na godišnjem nivou.

Ova partnerstva često imaju veliki uticaj na globalnu vidljivost brendova, ali i na ukupnu ekonomiju sportskih klubova. Neki od poznatih ugovora u ovom domenu mogu doseći iznose od nekoliko desetina miliona dolara godišnje

(Aero.rs)

Video: Tandem skok padobranom u Paraćinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>