• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pčele ponovo lete: Bees Airlines prizemljen u Ukrajini, sada poleće iz Rumunije

Vreme čitanja: oko 1 min.

U početku, rumunska avio-kompanija će uglavnom obavljati čarter letove. Korporativni identitet zasniva se na izgledu ukrajinskog Bees Airlines

  • 0
Bees Airlines Foto: Shutterstock

Nova aviokompanija Bees Airlines, koja je osnovana prošle nedelje, dobila je sertifikat za operativno poslovanje i licencu (Air Operator Certificate - AOC) od rumunskih vazduhoplovnih valasti.

Ova kompanija predstavlja podružnicu istoimene ukrajinske avio-kompanije, koja je prizemljena na početku rata u ovoj zemlji što je posledično dovelo do suzpenzije AOC od ukrajinskih vazduhoplovnih vlasti, jer niskobudžetna avio-kompanija trenutno nema avione.

U početku, rumunska avio-kompanija će uglavnom obavljati čarter letove. Korporativni identitet zasniva se na izgledu ukrajinskog Bees Airlines, navodi Aviation Direct.

Ranije su korišćeni iznajmljeni avioni Boeing 737-800. Oni su vraćeni vlasniku, odnosu kompaniji od koje su iznajmljeni neposredno pre nego što je Ruska Federacija pokrenula vojni napad na Ukrajinu, što se ispostavilo kao mudra odluka.

Bees Airlines Foto: Shutterstock
Nasuprot tome, avioni Airbus A320 kompanije Wizz Air su zaglavljeni u Kijevu i Lvivu.

Rumunska Bees Airlines neće započeti sa avionima Boeing 737-800, već će se u početku osloniti na dva Airbusa A320. Prema izveštaju lokalnog portala Boardingpass.ro, jedan avion ovog tipa, YR-BUZ, trenutno je upisan u AOC.

Međutim, prema ovom izvoruovo bi trebalo da bude "sredstvo ka cilju", jer je ovaj avion iznajmljen samo privremeno radi dobijanja neophodnih dozvola. Komercijalne letačke operacije će početi sa još dva Airbusa A320, ali još uvek nije utvrđeno koji će avioni biti u pitanju.

Datum prvog komercijalnog leta još uvek nije određen. U početku će se obavljati čarter letovi u ime rumunskih turističkih operatora.

Za sada nije objavljeno potpuno otvoreno da li će Bees Airline postati i niskobudžetni avio-prevoznik u nekom kasnijem periodu ili će se zadržati.

(Aero.rs)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>