• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dramatičan razvoj događaja u Boeingu: Prvi čovek avio-giganta Kalhun najavio povlačenje, direktor Dil penziju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kalhun je bio pod sve većim pritiskom od 5. januara, kada je deo trupa aviona Alaska Airlinesa otpao tokom leta na visini od 5.000 metara iznad tla

  • 0
Boeing Airplane Missing Panel Foto: Tanjuh/AP/Reed Saxon

U jednom od najvećih previranja u novijoj istoriji, prvi čovek Boeinga, Dejv Kalhun, najavio je svoje povlačenje do kraja tekuće godine, dok će Stan Dil, predsednik i izvršni direktor Boeing Commercial Airplanes, otići u penziju, saopšteno je iz američkog proizvođača aviona.

Ove promene po svemu sudeći su rezultat niz bezbednosnih incidenata koji su uzdrmali kompaniju, kulminirajući odvajanjem panela tokom leta aviona 737 MAX u januaru, navode specijalizovi vazduhoplovni mediji.

Kalhun je bio pod sve većim pritiskom od 5. januara, kada je deo trupa aviona Alaska Airlinesa otpao tokom leta na visini od 5.000 metara iznad tla.

Ovaj incident, zajedno sa sličnim događajima, izazvao je ozbiljnu zabrinutos vazduhoplovnih regulatora i javnosti , što je dovelo do ograničenja proizvodnje i smanjenja poverenja u bezbednost Boeingovih proizvoda.

U okviru šire reorganizacije, kompanija je najavila da će Stefani Pop voditi Boingovu komercijalnu delatnost, odnosno Boeing Commercial Airplanes, dok će Stiv Molenkopf preuzeti ulogu predsedavajućeg odbora kompanije.

Ove promene imaju za cilj revitalizaciju kompanije i vraćanje poverenja javnosti u bezbednost i kvalitet njihovih proizvoda.

Boeing 737 MAX Foto: Shutterstock
"Bila je najveći privilegija u mom životu da služim Boingu", napisao je Kalhun u pismu zaposlenima. "Oči sveta su uprte u nas, i znam da ćemo proći kroz ovaj trenutak kao bolja kompanija. Ostaćemo čvrsto fokusirani na završavanje posla koji smo zajedno obavili kako bismo vratili našoj kompaniji stabilnosti nakon izuzetnih izazova poslednjih pet godina, sa bezbednošću i kvalitetom na na prvom mestu svega što radimo."

David Kalhun Boeing.com

Ovi događaji takođe su uzdrmali odnose kompanije sa klijentima i partnerima, što je dovelo do pregovora o mogućoj ponovnoj kupovini bivšeg Boingovog preduzeća, Spirit AeroSystems. Uz to, avio-kompanije su sve više frustrirane zbog kašnjenja u isporukama aviona, dok Boeing nastoji da se izbori sa internim problemima i izazovima.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>