• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Montenegro: Prevezeno skoro pola miliona putnika, prihodi 62.3 milona evra, profit 3.47 miliona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raritet u avio-industriji predstavlja činjenica da je Air Montenegro, već u trećoj godini poslovanja ostvario pozitivan finansijski rezultat, navode u crnogorskoj avio-kompaniji

  • 1

Nacionalni avio-prevoznik Crne Gore Air Montenegro (4O), saopštio je da "nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, ostvarivši 62,3 miliona evra prihoda u 2023. godini, što predstavlja rast od 45% u odnosu na 2022. godinu".

Ostvareni profit iznosi 3,47 miliona. U poređenju sa 2022. godinom, u kojoj je finansijski rezultat usled investicionih ulaganja i globalnih trendova bio negativan, ukupan rezultat je bolji za 5,93 miliona evra.

Air Montenegro porevezao je prošle godine 475 hiljada putnika, predstavlja porast od 31,05% u odnosu na 2022. godinu.

Air Montenegro Salinger Igor

"Mreža od 17 redovnih destinacija, sa tendencijom daljeg rasta svih parametara u 2024. godini, svedoči o uspešnosti kompanije" tvrde u Air Montenegru, a kako navode "snagu i održivost kompanije potvrđuje da je već u trećoj godini poslovanja ostvaren pozitivan finansijski rezultat"

"U našem fokusu će i dalje biti podrška turističkoj privredi i generisanje što većeg turističkog prometa, za dobrobit ekonomskog razvoja Crne Gore", izjavio je izvršni direktor Air Montenegra, Mark Anžur.

"Crna Gora zaslužuje da bude brendirana kao izuzetno atraktivna turistička destinacija, dominantno orijentisana ka visokoplatežnim tržištima. Air Montenegro je posvećen tome", kaže Mark Anžur.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje linije Izmir-Tivat Air Montenegro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • angelina

    16. april 2024. | 11:11

    Uglavnom letujemo u Crnoj Gori, nekad u zalivu, ali uglavnom Barska regija i uvek autom. Ove godine razmišljam o opciji da dodjemo do aerodroma kolima, ostavimo auto na r parkingu i avionom do Tivta, a smeštaj u Krašičima uz obalu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>