• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia sletela u Mostar: Letovi obnovljeni nakon više od tri decenije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska nacionalna avio-kompanija povezuje Beograd sa tri destinacije u BiH. Pored Mostara, letove Air Serbia imaju i Banja Luka i Sarajevo

  • 0
Aerodrom Mostar prvi let iz Beograda Foto:Mostar Airport Ltd.

Air Serbia (JU) uspostavila je danas direktne letove izmđu Beograda (BEG) i Mostara (OMO), prvi put nakon 33 godina pauze. Saobraćaj na najnovijoj liniji Air Serbia obavljaće se tri puta nedeljno.

Prvi let JU634 obavljen je Airbusom A319 registracije YU-APC koji nosi ime srpskog tenisera Novaka Đokovića.

YU-APC je poleteo sa aerodroma Nikola Tesla u 15:44, a putovanje do Mostara trajalo je svega 43 minuta, pokazuju podaci FlightRadar24. Za let JU634 je nakon sletanja aviona organizovan i doček sa takozvanim vodenim pozdravom.

Air Serbia let za Mostar Foto: FlightRadar24

Avion se zadržao na zemlji sat vremena i 15 minuta nakon čega je ponovo poleteo za Beograd.

U rezervacionom sistemu Air Serbia navedeno je da će letovi ubuduće biti obavljani avionima Embraer E190 avio-kompanije Bulgaria Air koji se očekuju da budu uvedeni u saobraćaj na linijama Air Serbia, kako je Aero.rs pisao.

Na prvom letu Air Serbia bili su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor Air Serbia Jirži Marek kao i drugi predstavnici avio-kompanije.

Predsednik Srbije smatra da je ova linija veoma značajna za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, a primetio je da je da je putovanje između Beograda i Mostara znatno brže i jeftinije avionom jer, kako kaže, (povratna) karta košta 104 evra.

Air Serbia planira da saobraća na ovoj liniji tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje.

Linija Mostar Beograd Foto: Air Serbia

Srpska nacionalna avio-kompanija povezuje Beograd sa tri destinacije u BiH. Pored Mostara, letove Air Serbia imaju i Banja Luka (BNX) i Sarajevo (SJJ) koji se najčešće obavljaju manjim ATR 72-600 avionima.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>