• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neobičan doček 1. maja: ATR-42 kompanije SATENA pun putnika zabio se na pistu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion star 20 godina bio je pun putnika i spremao se da poleti iz San Andresa za aerodrom El Embruho

  • 0
SATENA ATR 42-500 Foto: Shutterstock

Prednji stajni trap na avionu ATR-42-500 pukao je dok se vazduhoplov kolumbijske avio-kompanije SATENA (9R) pripremao za poletanje na Međunarodnom aerodromu San Andrés (ADZ) u Kolumbiji.

Avion registracijske oznake HK-5104 (serijski broj 631) star 20 godina bio je pun putnika i taksirao je ka pisti San Andresa odakle je trepalo da poleti za aerodrom El Embruho (PVA) u pokrajini Providencija, Kolumbija.

Snimci incidenta do kog je došlo pre početka leta 9R8806 objavljeni su na društvenoj mreži X (ranije poznatoj kao Tviter), a na slikama se vidi avion čiji je nosni deo na pisti, a putnici izlaze kroz zadnja vrata letelice, prenosi Aerotime.

Svi 45 putnika i četiri člana posade su napustili avion bez povreda. Kolumbijska Tehnička uprava za istragu civilnih avionskih nesreća otvorila je istragu. Nos aviona je nešto kasnije "podignut" uz pomoć posebnih vazdušnih jastuka, a potom i uklonjen sa piste.

Satena je kolumbijska avio-kompanija sa sedištem u Bogoti. Većinski vlasnik je vlada Kolumbije, koja je osnovala kompaniju kako bi obezbedila povezanost teže dostupnih delova zemlje.

Baza avionske flote kompanije SATENA nalazi se na međunarodnom aerodromu El Dorado (BOG) u Bogoti.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje linije Izmir-Tivat Air Montenegro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>