• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Etihad Airways objavio rezultate za prvi kvartal: Evo kako stoji nekadašnji partner Air Serbia

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao jedan od razloga za bolje operativne rezultate Etihad Airways vidi praznik Ramazan koji je ove godine počeo u prvim danima marta

  • 0
Etihad Airbus A388 (A6-APH 199) Shutterstock/Wirestock Creators

Etihad Airways objavio je rezultate poslovanja za prvi kvartal 2024. godine tokom kojeg je zabeležen veći broj putnika ali i zarada.

Prevoznik iz UAE je tokom prvog tromesečja ove godine ostvario promet od 1,563 milijarde dolara što je za 269 miliona više nego u istom periodu 2023. godine. Profit avio-kompanije u prvom kvartalu iznosi 143 miliona dolara.

Broj putnika takođe je u porsatu. Etihad Airways je u svojim avionima prevezao 4,2 miliona putnika, a to je povećanje od 41% u odnosu na prethodnu godinu. Faktor popunjenosti putničke kabine iznosio je 86% što je na nivou iz prvog kvartala 2023. godine.

Etihad Airways Boeing 787 Foto: Shutterstock

Kao jedan od razloga za bolje operativne rezultate Etihad Airways vidi mesec posta Ramazan koji je ove godine počeo u prvim danima marta, a ne na kraju trećeg meseca kao godinu dana ranije, a potom i Ramazanski Bajram.

Flota aviona je povećana na ukupno 89, a prevoznik ističe da su samo tokom februara 2024. godine isporučena tri nova Boeinga 787. Etihad Airways navodi da je u periodu od početka januara do kraja marta otvorio i tri nove linije ka gradovima Tiruvanantapuram (TRV) i Kožikode (CCJ) u Indiji kao i Boston (BOS).

Najavljeno je otvaranje i novih linija za Antaliju (AYT) i Džajpur (JAI).

Etihad Airways Airbus A380-861 (A6-APH) Foto: Shutterstock/IanC66

Dodatni kapaciteti rezultovaće povećanjem broja nedeljnih letova za 34% u toku letnje sezone. U najprometnijem delu godini Etihad Airways planira da obavlja i do 858 nedeljnih polazaka, za 216 više nego 2023. godine.

(Aero.rs)

Video: Airbus A319 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>