• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Emirates zaradio preko pet milijardi dolara: Broj putnika prešao 50 miliona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zahvaljujući ovim finansijskim rezultatima Emirates je u prethodne dve godine u potpunosti pokrio gubitke nastale tokom pandemije korona virusa, a koji su iznosili oko sedam milijardi dolara

  • 0
Avioni PRAGUE, CZECH REPUBLIC Foto: Shutterstock

Emirates Grupa je u prethodnoj fiskalnoj godini zabeležila profit od preko pet milijardi dolara, prevezavši više od 50 miliona putnika. Profit ostvaren u prethodne dve godine je prevazišao gubitke nastale tokom pandemije korona virusa.

Nakon konkurentskog Etihad Airwaysa o kojem je Aero.rs pisao prošle godine, poslovne rezultate objavio je i Emirates - tačnije Emirates Grupa. U sklopu ovog konzorcijuma posluje avio-kompanija Emirates ali i firma dnata čija je glavna delatnost zemaljsko opsluživanje aviona i putnika.

Emirates Airlines Foto: Shutterstock

U fiskalnoj godini 2023-24 koja se za Emirates Grupu završava 31. marta, kompanija je zabeležila profit od 5,1 milijardu dolara. Za ovaj uspeh najviše je zaslužan sam Emirates koji je zaradio 4,7 milijardi, a dnata je doprinela ukupnom profitu sa oko 400 miliona dolara.

Avionima prevoznika iz Dubaija letelo je 51,9 miliona putnika što je za 19% više nego u prethodnoj fiskalnoj godini. Avio-kompanija u svom saopštenju ističe da je povećala kapacitete za 21% kao i da je faktor popunjenosti putničke kabine iznosio 79,9%.

Emirates se takođe hvali i svojim cargo operacijama. Firma Emirates SkyCargo, ogranak kompanije specijalizovan za prevoz tereta, je u fiskalnoj godini 2023-24 transportovao 2,2 miliona tona robe - za 18% više nego ranije.

Zahvaljujući dobrim finansijskim rezultatima Emirates je u prethodne dve godine gotovo u potpunosti pokrio gubitke nastale tokom pandemije korona virusa, a koji su iznosili oko sedam milijardi dolara.

Do kraja marta 2024. godine u floti Emiratesa bilo je 260 aviona koji lete na 151 destinaciju širom sveta. Portal Aero.rs je nedavno pisao o novim investicijama Emirates u flotu aviona, a više o novinama koje se očekuju u letelicama ovog bliskoistočnog prevoznika možete pročitati u posbenom tekstu.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>