• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bizarna nesreća: Ganc novi avion Global 5500 vredan preko 40 miliona dolara udario u zid pre isporuke kupcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preliminarna istraga zaključila je da nije bilo potrebe da proizvođač aviona preduzme bilo kakve mere na nivou flote već proizvedenih aviona flote

  • 0
Global 5500 Bombardier

Kanadski proizvođač aviona Bombardier potvrdio je u sredu istinitost fotografije koja kruži društvenim mrežama, i prikazuje oštećeni poslovni avion Global 5500.

Incident se zaista dogodio u njihovom novom postrojenju u Misisagi, Ontario. Kompanija nije otkrila detalje o uzrocima nesreće.

Predstavnik proizvođača aviona rekao je za GlobalAir.com da se incident dogodio 9. maja na području testiranja na tlu Centra za montažu aviona Bombardier i da niko od članova tima nije povređen.

Uz fotografiju koja je postala viralna navedeno se da je u pitanju nov, tek proizveden Global 5500 koji je bio testoran na zemlji pre isporuke kupcu. Ovaj luksuzni avion koji može prevesti 14 putnika na udaljenost veću od 10.000 km ima prodajnu vrednost od preko 40 miliona dolara.

Kompanija je potvrdila verodostojnost fotografije koja prikazuje nosnu konusnu površinu aviona oštećenu i probušenu. Čini se da je avion nosem udario svetlosni stub, i pokazuje avion naslonjen na betonsku prepreku sa slomljenom lančanom ogradom.

Global 5500 Bombardier

Međutim, Bombardieru navodno nije poznat izvor fotografije.

GlobalAir.com je kontaktirao nalog na društvenoj mreži Twitter.com kojeg su drugi korisnici povezivali sa izvorom fotografije, ali nismo dobili odgovor do trenutka objavljivanja.

Bombardier je pokrenuo nezavisnu internu istragu.

"Pažljivorikupljamo informacije," saopštio je predstavnik kompanije i dodao da "prioriteti Bombardiera ostaju bezbednost i kvalitet njegovih aviona."

Preliminarna istraga zaključila je da nije bilo potrebe da proizvođač aviona preduzme bilo kakve mere na nivou flote već proizvedenih aviona flote.

"Tim je isključio faktore koji se odnose na tip aviona i kontinuiranu sposobnost letenja," tvrdi Bombardier a prenosi GlobalAir.com.

(Aero.rs)

Video: Tandem skok padobranom u Paraćinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>