• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Joint venture Air Serbia i Menzies Aviation: Postignut sporazum, čeka se odobrenje regulatora

Vreme čitanja: oko 1 min.

O nameri dve kompanije za osnivanje joint venture Aero.rs pisao je u oktobru

  • 0
Air Serbia Menzies Aviation Air Serbia

Air Serbia (JU) i grupacija Menzies Aviation finalizovali su sporazum kojim se osniva Menzies Aviation Beograd, zajedničko preduzeće (joint venture) za pružanje usluga zemaljskog opsluživanja putnika i aviona za  nacionalnog avio-prevoznika na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, a sledeći korak treba da bude odobrenje domaćih regulatornih tela. O nameri dve kompanije za osnivanje joint venture Aero.rs pisao je u oktobru

Po definiciji ovakav vid saradnje dve ili vise kompanija predstavlja težnju osnivača ka razvoju i novim projektima, ali i podelu rizika povezanih sa njegovim razvojem kao zasebnog entiteta

Air Serbia je i do sada pokazivala interesovanje za formiranje zajedničkih preduzeća sa drugim kompanijama, kolnkretno za održavanje, popravke i remont (MRO) a kao jedan od potencijalnih partnera pominjao se i Turkish Airlines o čemu je Aero.rs svojevremeno pisao.

Air Serbia Menzies Aviation Air Serbia

U srpskom nacionalnom prevozniku kažu da potpisivanje ugovora predstavlja sledeći korak u prethodno uspostavljenoj saradnji koja je dovela do potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Air Serbia i Menzies Aviation u oktobru 2023. godine, navodi Ex-Yu Aviation.

Menzies je preuzeo operacije zemaljskog opsluživanja za potrebe Air Serbia 5. marta ove godine i pruža usluge putnicima, rukovanje prtljagom i opremom na platformi.

Filip Joanig, generalni direktor Menzies Aviation, kaže da za njegovu kompaniju ovaj potez "podržava ambicije da proširi prisustvo na Balkanu i podržimi rastuće tržište vazdušnog saobraćaja", preneo je Ex-Yu Aviation.

Na objavi Air Serbia vide se generalni direktor avio-kompanije Jirži Marek, generalna direktorka i suvlasnica Menzies Aviation Beograd d.o.o. Ana Marojević i direktor za upravljanje i održivost Menzies Aviation Džon Gedes po potpisivanju sporazuma.

Menzies se dalje širi u regionu nakon nedavnog preuzimanja kompanije Flystar Fight Support, pružaoca usluga zemaljskog opsluživanja sa sedištem u Podgorici koja je specijalizovana za poslovnu avijaciju; pored centrale, podružnice se nalaze u Srbiji, Hrvatskoj i Albaniji a dispečerski centar u Beogradu.

(G.A./Aero.rs)

Video: Aerodrom Nikola Tesla Beograd: Noćne operacije Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>