• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pojačanje za flotu Air Serbia: Drugi iznajmljeni Embraer stigao u Beograd, evo gde danas počinje da leti

Vreme čitanja: oko 2 min.

E190 LZ-VAR već danas treba da počne da leti na linijama srpske avio-kompanije

  • 0
Bulgaria Air Foto: Wikipedia

Air Serbia tokom današnjeg dana treba da uvede još jedan avion u redovan saobraćaj. Reč je o Embraer letelici u bugarskom registru koja je juče stigla na beogradski aerodrom i koja bi po svemu sudeći već danas mogla da prevozi putnike Air Serbia.

Bulgaria Air Embraer E190 registracije LZ-VAR juče (9. jun) je obavio let iz Sofije (SOF) ka Beogradu (BEG). Prema podacima servisa za praćenje letova FlightRadar24, ovaj avion danas treba da obavi let iz Beograda ka Istanbulu (IST) i to za srpsku nacionalnu avio-kompaniju.

Let LZ-VAR ka Beogradu Foto: FlightRadar24

Već nakon povratka iz najvećeg grada Turske, E190 raspoređen je na letu Beograd - Štutgart (STR) koji se takođe obavlja pod JU kodom - IATA oznaci Air Serbia.

Sudeći prema dostupnim informacijama i prethodnim nagoveštajima o proširenju flote o kojima je Aero.rs pisao, upravo LZ-VAR je avion koji će pružiti dodatne kapacitete za Air Serbia tokom najprometnijeg dela godine.

Bulgaria Air Foto: Wikipedia

O dolasku letelice se već neko vreme spekuliše, a dobro obaveštni portal Ex-Yu Aviation News je u prošlosti više puta pisao da će tokom letnje sezone pored već jednog aktivnog bugarskog Embraera za Air Serbia leteti još jedan vazduhoplov istog tipa. LZ-VAR tako već danas treba da se pridruži "bratskom" LZ-PLO u mreži srpske avio-kompanije.

Avion LZ-VAR (MSN 19000496) nalazi se u sastavu flote Bulgaria Air (FB). Letelica je proizvedena u aprilu 2012. godine u Embraerovom postrojenju San Hoze Dos Kampos u Brazilu, pokazuju podaci Planespotters.

Bulgaria Air Foto: Wikipedia

Ovaj vazduhoplov, kao i LZ-PLO, je iznajmljen od Bulgaria Air po modelu kratkoročnog lizinga koji pored najma aviona podrazumeva i posade, osiguranje i održavanje letelica. Ovakvi aranžmani nisu strani za Air Serbia koja u prethodne dve godine intenzivno koristi strane avione i posade kako bi prebrodila nedostatak kapaciteta.

Mada trenutno koristi samo bugarske Embraere, Air Serbia u bliskoj budućnosti treba da započne letove i sa "svojim" E-Jet avionima. Srpska nacionalna avio-kompanija namerava da dugoročno iznajmi najmanje dva E195 kojima će upravljati posade Air Serbia koji će biti ofarbani u šemu bojenja srpskog prevoznika.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>