• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia namerava da otvori novu liniju ka Rumuniji: Direktor otkrio planove, razmatra se i Kavkaz

Vreme čitanja: oko 1 min.

Govoreći o evropskoj mreži letova, generalni direktor Air Serbia navodi da je Beograd trenutno povezan sa gotovo svim gradovima do kojih postoji velika putnička potražnja

  • 0
Air Serbia Salinger Igor

Air Serbia (JU) bi tokom predstojeće zimske sezone mogla da uvede nove linije u svoju mrežu letova. Direktor Air Serbia Jirži Marek otkrio je neke od planova srpske nacionalne avio-kompanije, navodeći da je na "radaru" prevoznika jedna destinacija u Rumuniji.

Govoreći za Aviation Week Network, prvi čovek Air Serbia navodi da će fokus avio-kompanije, kada je u pitanju regionalna mreža destinacija, biti dodavanje dodatnih polazaka na postojećim linijama. Paralelno se radi na poboljšanju povezanosti gradova u regionu sa čvorištem u Beogradu ali i razmatraju nove poslovne mogućnosti na Balkanu.

ATR72 Salinger Igor

Marek navodi da usled strateškog položaja čvorišta u Beogradu (BEG), avio-kompanija ima neiskorišćene potencijale u Bugarskoj i Rumuniji. On je izjavio da bi Air Serbia tokom zime mogla da pokrene letove ka jednom regionalnom aerodromu u Rumuniji.

Govoreći o evropskoj mreži letova, generalni direktor Air Serbia navodi da je Beograd trenutno povezan sa gotovo svim gradovima do kojih postoji velika putnička potražnja.

Air Serbia A319 Salinger Igor

Zbog toga će prema rečima Mareka naredna linija najverovatnije biti ka nekom od aerodroma na Kavkazu ili Centralnoj Aziji. Air Serbia navodno razmatra potencijalne destinacije u ovom regionu. Da avio-kompanija nije imala problema sa kapacitetima, neka od linija već bi bila pokrenuta, izjavio je Jirži Marek.

Prema pisanju portala Ex-Yu Aviation News, gradovi Baku i Tbilisi su u isticani kao potencijalna odredišta do kojih bi Air Serbia mogla da leti.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>